καμπάνια ενάντια στην επισφάλεια και στην ανεργία

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

συνάντηση-συζήτηση για τη φροντίδα του λόφου του Φιλοπάππου


Γείτονες και γειτόνισσες


Μετά τη συνέλευση μας την Κυριακή 18 Οκτώβρη, συνεχίζουμε για την υπεράσπιση και τη φροντίδα του λόφου μας.

Επειδή ο χειμώνας και η κατάλληλη εποχή για φυτεύσεις φθάνει, καλούμε όσους και όσες μπορούν να έρθουν σε μια ανοιχτή συζήτηση και προγραμματισμό για το θέμα της βλάστησης του λόφου και της στάσης του Δήμου στο θέμα αυτό. Θέλουμε να προγραμματίσουμε φυτεύσεις αλλά και να οργανώσουμε την πίεση μας προς το Δήμο, καθώς η φροντίδα των επτακοσίων στρεμμάτων του Φιλοπάππου είναι αδύνατο να εξαρτάται μόνο από την καλή θέληση των πολιτών.

Το ραντεβού είναι όπως πάντα απολύτως ανοιχτό και είμαστε ευπρόσδεκτοι όλοι και όλες καθώς και φίλοι και γείτονες που πιθανά θέλουν να συνεισφέρουν.


Η συνάντηση είναι αυτή την Κυριακή στις 12:30 μμ.


Ήταν να γίνει στου Λουμπαρδιάρη, αλλά καθώς τα δελτία καιρού μιλάνε για πολύ κρύο το Σαββατοκύριακο, ο μόνος διαθέσιμος χώρος είναι αυτός του ανοιχτού κοινωνικού χώρου και συμβουλευτικού χώρου υγείας, (πρώην ΠΙΚΠΑ) στα Άνω Πετράλωνα.


Ο χώρος βρίσκεται στα γνωστά πέτρινα σπίτια, κοντά εκεί που η οδός Τρώων γίνεται πεζόδρομος και αρχίζουν τα σχολεία. Η οδός είναι Τιμοδήμου και Ευαγγέλου Αντωνιάδου 29.


Επισυνάπτουμε χάρτη καθώς είναι λίγο δύσκολο να το βρει κανείς την πρώτη φορά.

Θα φροντίσουμε να υπάρχει καφές, τσάι, βουτήματα και όλα τα σχετικά.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Πρόταση ΣΥΡΙΖΑ 2ου διαμερίσματος

Η Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ 2ου Διαμερίσματος Αθήνας, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009, αποφάσισε να προτείνει στις άλλες διαμερισματικές κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ τη διεξαγωγή Συνδιάσκεψης Α΄ Αθήνας, προκειμένου:
1. να κατατεθούν και να συζητηθούν οι εμπειρίες από τα τοπικά κινήματα που αναπτύχθηκαν την προηγούμενη περίοδο,
2. να διαμορφωθούν με συλλογικό τρόπο συνεκτικές εκτιμήσεις για την ανάπτυξη της παρέμβασής μας στα μέτωπα της περιόδου (προστασία και επέκταση ελεύθερων χώρων, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, κοινωνικές υπηρεσίες Δήμου, μετανάστες, παιδιά μεταναστών, «ασφάλεια» και αστυνομοκρατία κτλ) και σε μαζικούς εργασιακούς χώρους της πόλης μας,
3. να γίνουν βήματα στην κατεύθυνση της δημοκρατικής και αποτελεσματικής οργανωτικής συγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Αθήνας (μονιμότερη λειτουργία των Τοπικών Κινήσεων και των Γραμματειών τους, συνεχής λειτουργία συντονιστικού οργάνου ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Αθήνας κτλ).
4. να υπάρξει προβληματισμός και να ληφθούν αποφάσεις στην κατεύθυνση της προετοιμασίας μας για τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.

Στην κατεύθυνση αυτή, προτείνουμε, με ευθύνη των Γραμματειών των Τοπικών Κινήσεων, να γίνει Ανοιχτή Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Αθήνας, προκειμένου να αναπτυχθούν και να εξειδικευτούν τα παραπάνω.


Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες του ΣΥΡΙΖΑ 2ου Διαμερίσματος Αθήνας

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΣΥΡΙΖΑ- ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ ΠΑΠΠΑ




Η Έλλη Παππά, η συντρόφισσα, η συγγραφέας, η δημοσιογράφος δεν είναι πια μαζί μας. Με χρόνια φυλακής, με πλούσιο συγγραφικό έργο αλλά και με μια στάση ζωής στην οποία όλοι υποκλινόμαστε, πάει να ανταμώσει το Νίκο Μπελογιάννη. Η Έλλη Παππά, η ηρωίδα, είναι πλέον σύμβολο αυταπάρνησης, σύμβολο αγώνα. Η μνήμη, η ζωή και το έργο της, είναι περιουσία και παράδειγμα για όλους τους αριστερούς, για όλους τους έλληνες.



ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 27/10/2009

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΠΕΜΠΤΗ 15/10

Το Δίκτυο συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε μαζική πολιτική εξόρμηση στήριξης και αλληλεγγύης στους απεργούς λιμενεργάτες την Πέμπτη 15/10 και ώρα 9 πμ στην προβλήτα που έχει εκποιηθεί στην κινεζική COSCO. Μαζί μας θα είναι ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Θοδωρής Δρίτσας.

Το ραντεβού μας είναι στις 8:45 το πρωί στο Σκλαβενίτη στη διασταύρωση του δρόμου που πάει στο Πέραμα με τον δρόμο που πάει στο Σχιστό.


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρα, για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ

Η ξεχασμένη κοινωνία έστειλε σήμερα το δικό της μήνυμα, αποδοκίμασε και αμφισβήτησε μια πολιτική που την οδηγεί συστηματικά στο περιθώριο. Η Ν.Δ. υπέστη μια βαριά ήττα εξαιτίας των σοβαρών κοινωνικών αδιεξόδων που προκάλεσε η πολιτική της. Πρόκειται για μια ήττα της δεξιάς πολιτικής, για μια ήττα της πολιτικής που προκάλεσε περισσότερη φτώχεια, μεγαλύτερη ανεργία, μεγαλύτερη εργασιακή ανασφάλεια και διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Όχι μόνο προβλέψαμε αυτή τη βαριά ήττα, αλλά έχουμε και σημαντικό μερίδιο στην πραγματοποίησή της, μέσα από την αποτελεσματική και ισχυρή αντιπολίτευση που ασκήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Σήμερα η κυβέρνηση αλλάζει. Το σημαντικό, όμως, για την κοινωνία δεν είναι το αν αλλάζει η κυβέρνηση. Είναι το αν θα αλλάξει και η πολιτική που μας κυβερνά. Και στην κατεύθυνση αυτή, θα δώσουμε τις επόμενες μάχες στη βουλή, στους κοινωνικούς αγώνες και στο πεδίο των ιδεών

Το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι για εμάς μια μικρή αλλά, δεδομένων των συνθηκών, σημαντική νίκη. Ξεκινήσαμε αυτή τη μάχη μέσα από μεγάλες δυσκολίες. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε σοβαρά προβλήματα. Ζητήσαμε από τους πολίτες το όνειρο εισόδου στη νέα βουλή και τη δική τους ψήφο. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι τελικά ήταν πολλοί περισσότεροι από όσους αρχικά είχαμε υπολογίσει όλοι όσοι και όσες μας έδωσαν την επιπλέον δική τους ψήφο, ψήφο συνείδησης, ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στη βουλή με ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία. Και αυτό το χρωστάμε αποκλειστικά στον κόσμο της Αριστεράς, σε όλους όσοι μας στήριξαν και μας έδωσαν δύναμη, ακόμα και αν σε προηγούμενες περιόδους τους πληγώναμε με τη συμπεριφορά μας. Η εμπιστοσύνη των αριστερών ανθρώπων μας κάνει πιο δυνατούς. Αλλά και μας δεσμεύει με την ευθύνη να είμαστε πιο ώριμοι και αποτελεσματικοί, σε μια στιγμή που το ζητούμενο είναι η υπεράσπιση της κοινωνίας από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Ο απλός κόσμος της Αριστεράς δικαιούται από σήμερα να έχει έναν πιο βαρύνοντα ρόλο στις εξελίξεις και στην πορεία μας από αύριο. Ο στόχος μας και στην επόμενη βουλή θα είναι να καταξιωθούμε στη συνείδηση των πολιτών ως δύναμη ισχυρής, αριστερής, προγραμματικής αντιπολίτευσης.

Οι ημέρες που έρχονται δεν θα είναι εύκολες μέρες, θα είναι δύσκολες μέρες. Η δική μας πολιτική στάση θα είναι σταθερή και αταλάντευτη. Η μάχη που έχουμε μπροστά μας είναι μια μάχη ενάντια στη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, μια μάχη για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, του δημόσιου πλούτου και του περιβάλλοντος. Είναι μια διαρκής μάχη στο πλευρό της ξεχασμένης κοινωνίας, στο πλευρό των πιο αδύναμων, αλλά και των νέων ανθρώπων, που διεκδικούν το δικαίωμα να ονειρεύονται ένα μέλλον με αξιοπρέπεια.

Θα μας επιτρέψετε μόνο για σήμερα να χαρούμε. Από αύριο αρχίζει για εμάς σκληρή δουλειά για να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των πολιτών που μας τίμησαν με την ψήφο τους.

To Γραφείο Τύπου