καμπάνια ενάντια στην επισφάλεια και στην ανεργία

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2009

Τα 15 οχι στον δικομματισμό

δια χειρός Ισίδωρου Νερούτσου


 1. Γιατί αυτός έχει την αποκλειστική ευθύνη για την τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας

 2. Γιατί ευθύνεται για τους χιλιάδες άνεργους νέους , εργάτες, τεχνίτες, επιστήμονες και για την εξευτελιστική καθήλωση των μισθών τους, κάτω από τα 700 Ευρώ

 3. Γιατί είναι ο αποκλειστικός ένοχος για το σκάνδαλο Κοσκωτά, το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου που κατέστρεψε χιλιάδες ανθρώπους, για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου που προκάλεσε το ξεπούλημα χιλιάδων στρεμμάτων δημόσιας γης, για το σκάνδαλο της Ziemens που ζημίωσε το Ελληνικό δημόσιο, για τα ομόλογα, που ζημίωσαν τα συνταξιοδοτικά ταμεία, για τις άγονες γραμμές που ζημίωσαν τα νησιά μας.

 4. Γιατί είναι ο ένοχος για την απαράδεκτη κατάσταση της πρωτεύουσας, της Θεσσαλονίκης, των άλλων μεγάλων πόλεων, που κάνει την ζωή των πολιτών αφόρητη, με την κυκλοφοριακή ζούγκλα, με έλλειψη Parking, την καταστροφή ελεύθερων χώρων και πρασίνου και την μεγάλου βαθμού ρύπανση.

 5. Γιατί ευθύνεται για την καταστροφή του περιβαλλοντικού πλούτου της χώρας μας, με την καταστροφή των δασών και του πρασίνου, με την έλλειψη καταλλήλου τρόπου διαχείρισης των υγρών και στερεών αποβλήτων. Με την ανοχή ή και ενθάρρυνση στην κατάληψη, κερδοσκοπία ή αποκλεισμό ακτών, παραλιών, λιμνών και ποταμών.

 6. Γιατί άφησε πολύτιμες για τον τόπο υπηρεσίες όπως Εφορείες. πολεοδομίες, αρχαιολογία. Δασαρχεία, να γίνουν στην πραγματικότητα από υπηρεσίες των πολιτών, σε δυνάστες των πολιτών.

 7. Γιατί ξεπούλησε την δημόσια περιουσία και τις δημόσιες επιχειρήσεις, αφού πρώτα φρόντισε να τις χρεοκοπήσει, ακόμα και τις κερδοφόρες, προκαλώντας έτσι εκτός άλλων παρενεργειών, αύξηση της ανεργίας και καθήλωση των μισθών, ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να ζητηθεί η έγκριση του λαού.

 8. Γιατί από την πώληση της δημόσιας περιουσίας και των επιχειρήσεων, οι μισθωτοί, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι, όχι μόνο δεν ωφελήθηκαν, αλλά η ποιότητα και το κόστος της ζωή τους επιδεινώθηκε.

 9. Γιατί δεν πήρε ουσιαστικά μέτρα σχετικά με το φαινόμενο της μετανάστευσης με αποτέλεσμα οι μετανάστες να ζουν σε άθλιες συνθήκες, ανασφάλιστοι, χαμηλόμισθοι και τα προβλήματα που δημιουργούνται στον τόπο μας, να επιβαρύνουν τους πολίτες, που πολλές φορές δικαίως διαμαρτύρονται.

 10. Γιατί διέλυσε το Εθνικό Σύστημα υγείας και την παιδεία.

 11. Γιατί μετέτρεψε την Αστυνομία σε υπηρεσία προστασίας της ολιγαρχίας, άφησε έκθετους τους εργαζόμενους αστυνομικούς, στα διάφορα συμφέροντα και δεν της επέτρεψε να λειτουργήσει δημοκρατικά, να προστατεύσει τους πολίτες από κινδύνους που απειλούν την ζωή τους την αξιοπρέπειά τους και την περιουσία τους.

 12. Γιατί ενώ φορτώνει με βάρη τον Ελληνικό λαό, το δημόσιο χρήμα κατασπαταλάται και πηγαίνει σε υψηλούς μισθούς ημετέρων, αλόγιστες σπατάλες για υπερτιμολογημένα έργα ή εξοπλισμούς ή χαριστικές πράξεις υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζών.

 13. Γιατί ξηλώνει σιγά σιγά το κοινωνικό κράτος παραχωρώντας οφέλη στο μεγάλο κεφάλαιο και βάζει χέρι και στις συντάξεις.

 14. Γιατί με νομοθετικά τεχνάσματα αποφασίζει αυτός ποιος θα κυβερνά την χώρα και όχι ο λαός.

 15. Γιατί εξαθλίωσε τους αγρότες και προκάλεσε ερήμωση της υπαίθρου.

Τρίλιζα ΣΥΡΙΖΑ.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.