καμπάνια ενάντια στην επισφάλεια και στην ανεργία

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009

Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή και στους αγώνες στις γειτονιές μας.

Φίλοι και φίλες, γείτονες και γειτόνισσες του 3ου διαμερίσματος

(Πετράλωνα - Θησείο - Κεραμικός - Γκάζι - Ρουφ – Βοτανικός)

Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή και στους αγώνες στις γειτονιές μας.

Είναι στο χέρι μας!

Μπροστά στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου είναι χρήσιμο να θυμόμαστε, πέρα από τα γενικά προβλήματα όλων μας και τα ειδικά ζητήματα της περιοχής μας.

Να θυμόμαστε ότι:

  • Από το 1999 ακόμα περιμένουμε κολυμβητήριο με πράσινο και πεζογέφυρα στο Σεράφειο και αντί γι’ αυτό βλέπουμε σήμερα σχέδια τσιμεντοποίησης και των τεσσάρων στρεμμάτων.

  • Εδώ και δεκαετίες και αφού οι διαδοχικές κυβερνήσεις μετέτρεψαν τον Ελαιώνα της Αθήνας σε σκουπιδότοπο, αντί να φτιάξουν το Μητροπολιτικό πάρκο επεδίωξαν την δημιουργία εμπορικών κέντρων. Ο αγώνας όλων μας ακύρωσε αυτά τα σχέδια, σώζοντας χιλιάδες στρέμματα για πράσινο.

  • Από το 2002 προσπαθούν να περιφράξουν του Φιλοπάππου, να βάλουν ωράριο και αρχικά προβλεπόταν και εισιτήριο! Μόνο χάρη στον αγώνα των κατοίκων δεν το πέτυχαν.

  • Ξεκίνησαν από τη δεκαετία του 90 να «αναβαθμίσουν το Γκάζι και κατάφεραν σήμερα ο εφιάλτης της υποβάθμισης να έχει πια αντικατασταθεί από τον εφιάλτη των νυχτομάγαζων.

  • Άφησαν τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ανεξέλεγκτες να τοποθετούν κεραίες όπου θέλουν θέτοντας σε πιθανό κίνδυνο εμάς και τα παιδιά μας.

  • Οι κτιριακές ελλείψεις στα σχολεία του διαμερίσματος να παραμένουν ανεκπλήρωτες χρόνια τώρα.

Για όλα αυτά και πολύ περισσότερα προβλήματα οι ευθύνες έχουν και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καθώς ένας τα ξεκίνησε κι ο άλλος τα συνέχισε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ 3ου διαμερίσματος έχει αγωνιστεί τοπικά για όλα αυτά τα ζητήματα και ακόμα για τη σχολική στέγη, τα δημοτικά ιατρεία, τις λέσχες φιλίας, την υπογειοποίηση του προαστιακού, ενάντια στις κάμερες, την πραγματική ανακύκλωση κ.α. Δυστυχώς στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν και η μόνη από τις πολιτικές δυνάμεις που έδρασε ή στήριξε ενεργά τα κινήματα κατοίκων.

Μπροστά στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου δεν πρέπει να ξεχνάμε:

Ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επιδείνωσε δραματικά τη ζωή των εργαζομένων. Στους τραπεζίτες πρόσφερε 28 δις ενώ στους εργαζόμενους περισσότερη ανασφάλεια για το αύριο. Κατέστρεψε ακόμα περισσότερο το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης -με το τζόγο των ομολόγων- την παιδεία, την υγεία και ήταν πραγματικός όλεθρος για το περιβάλλον.

Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι η πλειοψηφία όσων έκανε η ΝΔ ξεκίνησαν από το ΠΑΣΟΚ και βασίστηκαν σε νόμους του, που είχαν φτιαχτεί ακριβώς με τους ίδιους στόχους. Το ΠΑΣΟΚ είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Γιατί η πολιτική που υιοθετεί είναι αυτή των διεθνών τραπεζικών κέντρων και οργανισμών. Όμως δεν θέλει και πολύ φιλοσοφία για να καταλάβει κανείς ότι δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις την κρίση χρησιμοποιώντας τις ίδιες συνταγές με τις οποίες τη δημιούργησε! Για όλους αυτούς η κρίση δεν είναι παρά μια ακόμα ευκαιρία και δικαιολογία για να ανοίξουν την ψαλίδα ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους λίγους κατέχοντες. Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αυτό ακριβώς θα κάνουν.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η μάχη αυτή είναι ιδιαίτερα δύσκολη, και άνιση. Ο Σύριζα εδώ και καιρό βρίσκεται στο πολιτικό στόχαστρο για τις θέσεις και την δράση του που έχει αναπτύξει στη κοινωνία.

Όλοι εμείς επειδή πιστεύουμε στην ενότητα της Αριστεράς ένα εγχείρημα δύσκολο και βασανιστικό ξεπεράσαμε με θετικό τρόπο όλες τις δυσκολίες που εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα, διότι μας ενώνει ο αγώνας και η ανάγκη για κοινωνική αλλαγή.

Όποια κυβέρνηση και αν προκύψει από τις εκλογές, το πόσο επιθετική θα είναι απέναντι στους εργαζόμενους θα κριθεί από το πόσο ισχυρή είναι η αριστερά και τα κινήματα. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε

Ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή και τους αγώνες. Είναι στο χέρι μας

ΣΥΡΙΖΑ 3ου διαμερίσματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.