καμπάνια ενάντια στην επισφάλεια και στην ανεργία

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Ένας χρόνος από το βάρβαρο χτύπημα στην Κωνσταντίνα

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ 3ου Διαμερίσματος για τον ένα χρόνο από την απόπειρα δολοφονίας ενάντια στην Κωνσταντίνα Κούνεβα στα Πετράλωνα

Γείτονες και γειτόνισσες.

Ένας χρόνος πέρασε από τότε που η γειτονιά μας είχε την ατυχία να γνωρίσει το πιο σκληρό πρόσωπο της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και της καταπάτησης των πιο στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων.
Ένας χρόνος πέρασε από τη βάρβαρη επίθεση με βιτριόλι κατά της γειτόνισσας μας, Κωνσταντίνας Κούνεβα. Μιας σκληρά εργαζόμενης γυναίκας μετανάστριας, που σήκωσε το ανάστημά της και συνδικαλιστικέ για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα όλων των καθαριστριών του κλάδου της.
Η Κωνσταντίνα όπως και χιλιάδες πλέον άλλοι εργαζόμενοι αποτελούν χαρακτηριστικά θύματα των συνεπειών της πολιτικής που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε αντικείμενα προς ενοικίαση και περιστασιακή απασχόληση. Χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα μας ειδικά νέοι και γυναίκες δεινοπαθούν καθώς εργάζονται για λίγες ώρες την ημέρα ή την εβδομάδα, με μισθούς πείνας και ελάχιστα ασφαλιστικά δικαιώματα. Αυτοί οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να κάνουν κανένα σχέδιο για τη ζωή τους. Ζουν μοναχά ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα μπορέσουν να
εργαστούν κανονικά. Από την άλλη οι εργαζόμενοι με σταθερή απασχόληση, σκύβουν το κεφάλι σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία φοβούμενοι μη βρεθούν στη θέση των προηγουμένων. Και αυτή η ισορροπία τρόμου συμπιέζει τα δικαιώματα όλων μας προς τα κάτω.
Η ιστορία της Κωνσταντίνας Κούνεβα είναι δυστυχώς η κορυφή ενώ παγόβουνου που μας αφορά όλους και όλες.

Κάθε πέρσι και καλύτερα.

Γείτονες και γειτόνισσες.
Εν έτη 2009 φτάσαμε να ζούμε μεσαιωνικές καταστάσεις με βιτριόλια στη γειτονιά μας. Αντί να χαιρόμαστε τον πλούτο που παράγει η κοινωνία μας, που είναι περισσότερος από κάθε άλλη στιγμή της ανθρώπινης ιστορίας, αντί να χαιρόμαστε τα οφέλη της τεχνολογίας, αντί να δουλεύουμε λιγότερο και να ζούμε καλύτερα, βρισκόμαστε μπροστά σε δύο τεράστιες απειλές για την ανθρωπότητα. Μια γενικευμένη παγκόσμια οικονομική κρίση και μια ακραία οικολογική απειλή για το μέλλον του πλανήτη.
Και όλα αυτά γιατί λίγοι, όλο και λιγότεροι άνθρωποι στον πλανήτη αλλά και την χώρα μας, συσσωρεύουν τον περισσότερο, όλο και περισσότερο πλούτο. Γιατί ζούμε σε μια εποχή που το κέρδος των λίγων είναι πάνω, όχι μόνο από την ζωή των πολλών, αλλά ακόμα και πάνω από το μέλλον της ίδιας της ανθρωπότητας

Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες, δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από όσους έφτιαξαν και συντηρούν τις πολιτικές που πετάνε στο περιθώριο τεράστια κομμάτια της κοινωνίας. Το μέλλον μας δεν μπορούμε να το εμπιστευόμαστε σε αυτούς που ρημάξανε το παρελθόν και το παρόν μας. Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι οι εργαζόμενοι και η κοινωνία έχουν τη δύναμη να αλλάξουν αυτή την κατάσταση. Αρκεί να το συνειδητοποιήσουν και να μπορέσουν να οργανωθούν.
Ας προσπαθήσουμε η νέα χρονιά και οι επόμενες χρονιές να χαρακτηριστούν από την δυναμική είσοδο των εργαζομένων στο προσκήνιο των εξελίξεων.

Για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των πολλών!

ΣΥΡΙΖΑ 3ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων