καμπάνια ενάντια στην επισφάλεια και στην ανεργία

Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Τέσσερεις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά

ρεπορτάζ του Α. Πετρόπουλου από τη σημερινή (29/4)

"Αυγή"

Με τέσσερεις εκδηλώσεις και πρωταγωνιστές τους νέους, τους άνεργους, τους επισφαλώς εργαζόμενους και τους μετανάστες, θα γιορταστεί μεθαύριο η Εργατική Πρωτομαγιά στην Αθήνα. Εκτός από την κεντρική εκδήλωση των συνδικάτων, που οργανώνεται με ευθύνη του ΕΚΑ, θα πραγματοποιηθούν άλλες τρεις εκδηλώσεις, οι οποίες λιγότερο ή περισσότερο θα έχουν κυρίως κομματικό χαρακτήρα.

Αναλυτικά:

*Με κεντρικό σύνθημα "δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους" στην κεντρική εκδήλωση που οργανώνει (στις 11.00 στην Παλτεία Κλαυθμώνος) το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας, θα μιλήσουν νέοι εργαζόμενοι από το χώρο των ταχυμεταφορών (κούριερ), εργαζόμενοι υπό καθεστώς ενοικίασης (πιθανότατα από τον χώρο των τραπεζών), αλλά και από τους συμβασιούχους του δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με τους οργανωτές και μετά από πιέσεις των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, οι ομιλητές θα εκπροσωπούν και τους αντίστοιχους συνδικαλιστικούς χώρους. Ωστόσο αργά χθές η ΔΑΚΕ με ανακοίνωσή της διαχώρισε τη θέση της από τον εορτασμό, δηλώνοντας ότι δεν θα συμμετάσχει, καταλογίζοντας αντικυβερνητικό χαρακτήρα στην επίσημη διακήρυξη και στις εκδηλώσεις του εργατικού κέντρου.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ, Κ. Πουπάκης, θα βρίσκεται σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Μετά τις κεντρικές ομιλίες είναι προγραμματισμένη πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στη Βουλή. Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνονται συναυλίες από Έλληνες και αλλοδαπούς καλλιτέχνες.

*Παραδοσιακή κομματική Εργατική Πρωτομαγιά οργανώνει το ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) στις 10.30 στην πλατεία Συντάγματος, στην οποία θα συμμετάσχουν πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες όπου το ΠΑΜΕ έχει την πλειοψηφία, ενώ στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και η νεολαία και μέλη του ΚΚΕ.

*Ξεχωριστή συγκέντρωση στο χώρο του Μουσείου (11.00) θα πραγματοποιήσουν οι παρατάξεις που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, οι οποίες αναφέρονται και στο νέο ευρωψηφοδέλτιο που έχει συγκροτηθεί (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α).

*Τέλος, εργαζόμενοι από πρωτοβάθμια σωματεία (κούριερ, ΜΜΕ, υγεία) που αναφέρονται στο χώρο των αριστεριστών - αναρχικών θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11.00 στην πλατεία Βικτωρίας.

"Καθεστώς γαλέρας" στη Vodafon

Χθές η γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Vodafon (γνωστή και από το σκάνδαλο των υποκλοπών) απαγόρευσε την είσοδο σε συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Δ. Στρατούλης, Κ. Ησυχος, Αντ. Σαλούρος, Γρ. Καλομοίρης) και στην υποψήφια ευρωβουλευτή Ελ. Σωτηρίου που επισκέφθηκαν το κεντρικό κατάστημα προκειμένου να μιλήσουν στους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα οι υπεύθυνοι απαγόρευσαν την είσοδο στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι "τα κόμματα δεν είναι ευπρόσδεκτα".

Σε δήλώσή της η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σωτηρίου τόνισε ότι "η Vodafone θέλει να στεγανοποιήσει τους χώρους εργασίας από τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων. Επιτρέπονται μόνον οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η στρεσσαρισμένη εργασία (πράγμα που παραδέχθηκαν οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της Vodafone), ο φόβος των απολύσεων, ενδεχομένως και οι υποκλοπές. Ο ΣΥΡΙΖΑ συμβάλλει και θα συνεχίσει να συμβάλλει για να σπάσει αυτό το καθεστώς γαλέρας".

Περιοδείες ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζονται οι εξορμήσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε εργασιακούς χώρους:

Σήμερα ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, θα επισκεφθεί τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στις 10:00 το πρωί.

Περιοδεία κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ με τον βουλευτή Θεόδωρο Δρίτσα στα γραφεία του ΝΑΤ στις 11:00 το πρωί.

Συμμετοχή κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ με τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του Ν. Χουντή στην κινητοποίηση του ΕΚΑ, στο κτίριο της NOVA στα Γλυκά Νερά, στις 2:00 το μεσημέρι.

Περιοδεία κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στον ΟΛΠ με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Παναγιώτη Λαφαζάνη την Πέμπτη 30/4 στις 7:00 το πρωί.

Περιοδεία κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ με τον βουλευτή Γιάννη Μπανιά στη ΔΕΛΤΑ (Λεωφόρος Ειρήνης 19, Ταύρος) την Πέμπτη 30/4 στη 13:30 το μεσημέρι.

Περιοδεία-συγκέντρωση με τον Αλέξη Τσίπρα και την υποψήφια ευρωβουλευτή Ελένη Σωτηρίου στην TELEPERFORMANCE (Βενιζέλου 330 (Θησέως), Καλλιθέα) την Πέμπτη 30/4 στις 17:00 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.