καμπάνια ενάντια στην επισφάλεια και στην ανεργία

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Όλοι και όλες στην ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση για την κρίση, την Τετάρτη 3/3

Η κρίση δική τους,
ο λογαριασμός δικός μας;

ANOIXTH Eκδήλωση - Συζήτηση
"Οι Eργαζόμενοι Aπέναντι Στην Κρίση"


ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 7μ.μ.

ΘEATΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ "Άκης Δαβής"

ΑΛΚΜΗΝΗΣ 8-12 ΚΑΤΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

Ομιλητές o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος
του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης
και ο Θοδωρής Παρασκευόπουλος
από την εφημερίδα "ΕΠΟΧΗ"
Ο χάρτης του χώρου της εκδήλωσης (πατήστε πάνω)

To κείμενο κάλεσμα για την εκδήλωση:

Εδώ και μερικούς μήνες έχουμε γίνει όλοι μας τα θύματα της τρομοκρατίας των ελλειμμάτων. Ακριβοπληρωμένοι Έλληνες και Ευρωπαίοι τραπεζίτες, κυβερνητικά στελέχη, υπουργοί και πρωθυπουργοί, με την πολύτιμη βοήθεια τηλεαστέρων δημοσιογράφων προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να πείσουν την κοινωνία, ότι τα οικονομικά μέτρα εξαθλίωσης είναι απαραίτητα. Ο στόχος προφανής. Να φανούν ως μονόδρομος και τα θύματα να αποδεχτούν την μοίρα τους.
Πάλι τα ίδια!
Εδώ και 25 χρόνια από το πρώτο σταθεροποιητικό πρόγραμμα του 1985 οι συνταγές λιτότητας στη χώρα μας διαδέχονται η μία την άλλη. Πότε για να μας επαναφέρουν στην ανάπτυξη, πότε να μας κάνουν πιο ανταγωνιστικούς, πότε να δημιουργήσουν την ισχυρή Ελλάδα, πότε να μας σώσουν από την κρίση. Σήμερα και πάλι όπως πάντα η ίδια συνταγή και όπως κάθε φορά την παρουσιάζουν ως ακόμα πιο αναγκαία!
Χρωστάμε όλοι;
Όχι! Τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι τα λιγότερο φορολογούμενα στην Ευρώπη, ενώ οι έμμεσοι φόροι σε προϊόντα και υπηρεσίες, που πληρώνουμε το ίδιο φτωχοί και πλούσιοι τα υψηλότερα. Και μόνο αυτή η σύγκριση αρκεί για να καταλάβουμε ότι η εισοδηματική πολιτική της χώρα μας είναι η πιο άδικη της Ευρώπης! Τώρα μας ζητάνε με την συναίνεση μας να γίνει ακόμα πιο άδικη!
Κι όμως...
Ενώ σήμερα ο πλούτος που παράγει η κοινωνία μας είναι περισσότερος από κάθε άλλη φορά στην ιστορία, αντί να ζούμε όλο και καλύτερα, αντιθέτως βυθιζόμαστε σε καταστάσεις προπολεμικών εποχών. Γιατί το ζήτημα δεν είναι μόνο αν παράγουμε, αλλά και πως ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ και κυκλοφορεί ο πλούτος που παράγουμε. Σήμερα η ψαλίδα της κοινωνικής αδικίας, τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς είναι πιο ανοιχτή παρά ποτέ. Ούτε καν η δουλειά πια, δεν εξασφαλίζει μια αξιοπρεπή διαβίωση.
ΔΕΝ είναι μονόδρομος
Τα μέτρα που μας σερβίρουν το ΠΑΣΟΚ, με την συναίνεση ΝΔ και ΛΑΟΣ, υπακούοντας τυφλά τις οδηγίες των μεγαλοτραπεζιτών και παραγόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι μονόδρομος. Τα παρουσιάζουν έτσι γιατί μόνο έτσι έχουν ελπίδα ότι ο κόσμος θα σκύψει το κεφάλι. Και αν σκύψουν οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα μια κίνηση ντόμινο θα παρασύρει τους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη. Εξού και το ευρωπαϊκό "ενδιαφέρον" να "σωθούμε". Αντιθέτως και ένα παιδί θα καταλάβαινε ότι αν φτωχύνει ο κόσμος, αυτό θα συμπαρασύρει όλη την οικονομία προς τα κάτω. Στην ουσία χρησιμοποιούν την οικονομική συνταγή που προκάλεσε την κρίση για να την αντιμετωπίσουν!
Όσοι και όσες λένε ότι θα αντιμετωπιστεί η κρίση χωρίς αναδιανομή του πλούτου και δημόσιες επενδύσεις, απλώς κοροϊδεύουν τον κόσμο. Η κυβέρνηση, μαζί ΝΔ και ΛΑΟΣ απλά υπηρετούν τις ανάγκες αυτών που θέλουν να βγουν από την κρίση ακόμα πλουσιότεροι αδιαφορώντας για το αύριο εκατομμυρίων ανθρώπων.
Η κερδοσκοπία δεν σχεδιάζει για το μέλλον μας. Ζει για το παρόν της.
Εμείς όμως;


ΣΥΡΙΖΑ 3ου Διαμερiσματος
ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ-ΘΗΣΕΙΟ-ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ-ΓΚΑΖΙ-ΡΟΥΦ-ΒΟΤΑΝΙΚΟ

e-mail: syriza3ou@gmail.com + Blog: syriza-petralona.blogspot.com