καμπάνια ενάντια στην επισφάλεια και στην ανεργία

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Κάλεσμα σε δράση για το Σεράφειο, από την Ανοιχτή Πόλη 3ου διαμερίσματος

Όχι άλλο μπετό –κολυμβητήριο και πράσινο
Παρέμβαση διαμαρτυρίας στο χώρο του Σεράφειου κολυμβητηρίου

Η Ανοιχτή Πόλη 3ου Διαμερίσματος θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, 12 το μεσημέρι, παρέμβαση διαμαρτυρίας και συμβολική δεντροφύτευση στο χώρο του παλιού Σεράφειου Κολυμβητηρίου Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη.

Το ιστορικό Σεράφειο ήταν το μόνο Κολυμβητήριο της περιοχής μας μέχρι το 1999 οπότε και ο μεγάλος σεισμός το έθεσε εκτός λειτουργίας. Από τότε και επί μία δεκαετία οι διαδοχικές δημοτικές αρχές υπόσχονται προεκλογικά ότι θα το ξαναχτίσουν στη θέση του. Επιπλέον υπόσχονται και τη δημιουργία πεζογέφυρας στην Πειραιώς καθώς η προσέγγιση του Σεράφειου από τα Πετράλωνα αποτελεί ρίσκο που έχει στοιχίσει δεκάδες ατυχήματα σε νέα παιδιά.

Σήμερα η δημιουργία του κολυμβητηρίου απομακρύνεται ακόμα περισσότερο μετά τα προβλήματα αναξιοπιστίας που προκύπτουν για το διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποίησε η δημοτική αρχή, ακυρώνοντας τον ουσιαστικά. Από την άλλη μεριά επιχειρεί εκτός του κολυμβητηρίου, στα τέσσερα στρέμματα να χτιστούν και πολυώροφα γραφεία του ΟΝΑ καθώς και εκθεσιακοί χώροι, καταστρέφοντας το υπαρκτό υψηλό πράσινο και προσθέτοντας χιλιάδες τετραγωνικά τσιμέντου σε μια εξαιρετικά βεβαρημένη περιοχή. Τα σχέδια ανάρτησε πέρυσι -χωρίς ντροπή- η δημοτική αρχή Κακλαμάνη στη γωνία Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη. Το όνειρο του νέου κολυμβητηρίου γίνεται εφιάλτης!

Τόσο οι γειτονιές μας, όσο και η Ανοιχτή Πόλη έχει επανειλημμένα εκφράσει την αντίθεση της στην τσιμεντοποίηση των τεσσάρων στρεμμάτων και την κωλυσιεργία για το νέο κολυμβητήριο. Καλούμε τη Δημοτική αρχή και τον ΟΝΑ να αποσύρουν τα μεγαλεπήβολα σχεδία τους για τσιμεντοποίηση του χώρου ,να προκηρυχθεί άμεσα νέος διαγωνισμός, για την κατασκευή μόνο του αθλητικού κέντρου, της πεζογέφυρας και να υπάρξει σχεδιασμός ανάπλαση του πρασίνου συνολικότερα στη περιοχή του Ρουφ .

Η Ανοιχτή πόλη 3ου Διαμερίσματος καλεί την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου τους γείτονες, τους φορείς, τα κινήματα πολιτών και κάθε ενδιαφερόμενα να διαμαρτυρηθούμε τόσο για την καθυστέρηση όσο και για την τσιμεντοποίηση, με την παρουσία μας και μια συμβολική δεντροφύτευση στο χώρο.

Δημοτική Κίνηση Ανοιχτή Πόλη -3ου Διαμερίσματος-
anoihtipoli.gr