καμπάνια ενάντια στην επισφάλεια και στην ανεργία

Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Να σταματήσουμε όσους ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ τη ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

Σήμερα το πρωί ενημερωθήκαμε ότι το βιβλιοπωλείο ΑΜΟΝΙ στην πλατεία Μερκούρη δέχτηκε επίθεση. Δεν πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός! Κάποιοι πέταξαν ένα τούβλο στην βιτρίνα του βιβλιοπωλείου. Το βιβλιοπωλείο είναι γνωστό για την πολιτιστική και κοινωνική δράση του στη γειτονιά και στο παρελθόν είχαν γραφεί ρατσιστικά - φασιστικά συνθήματα στους τοίχους του. Αν συνδυάσει κανείς αυτό το γεγονός με τις επιθέσεις που στο πρόσφατο παρελθόν δέχτηκαν τόσο τα γραφεία του ΣΥΝ στα Πετράλωνα (2 φορές σε 3 μήνες, με την τελευταία στις 23/10/08) όσο και το στέκι Αντίπνοια (7/08), οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για άνανδρη επίθεση φασιστοειδών.

Όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες της περιοχής είμαστε αλληλέγγυοι στα παιδιά που έχουν το βιβλιοπωλείο και στηρίζουμε την προσπάθεια τους να παρέμβουν στα πολιτιστικά πράγματα της περιοχής.

Εξω οι φασίστες από τις γειτονιές!

Αναρτούμε το ηλεκτρονικό μήνυμα που λάβαμε από το βιβλιοπωλείο ΑΜΟΝΙ

"Σήμερα το πρωί βρήκαμε τη βιτρίνα του βιβλιοπωλείου Αμόνι σπασμένη με τούβλο. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, Τον τελευταίο καιρό οι φασίστες της Χρυσής Αυγής προκαλούν με επιθέσεις εναντίον μεταναστών, με τη φωτιά που βάλανε σε τέμενος στον Άγιο Παντελεήμονα με κίνδυνο να καούν πέντε άνθρωποι, με επιθέσεις σε προεκλογικά περίπτερα αριστερών οργανώσεων και τώρα και στο βιβλιοπωλείο.
Είναι γνωστό στη γειτονιά ότι το βιβλιοπωλείο είναι δραστήριο σε θέματα κοινωνικά αντιπολεμικά οργανώνει συζητήσεις, έχει συμπαρασταθεί μέσα από συλλογικότητες στην Κωνσταντίνα ΚΟύνεβα και γι'αυτό δέχτηκε και άλλη μία επίθεση με υβριστικά συνθήματα.
Σας ενημερώνουμε για το γεγονός και θα επικοινωνήσουμε ξανά σύντομα."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.