καμπάνια ενάντια στην επισφάλεια και στην ανεργία

Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Κρατούμενοι: Στηρίζουμε αυτούς που μας στηρίζουν

Προς τους συγγενείς και τους συγκρατούμενούς μας

Εμείς, Ομάδα Κρατουμένων, κάνουμε έκκληση να στηρίξετε με πάθος το ψηφοδέλτιο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς - ΣΥΡΙΖΑ. Αυτούς δηλαδή που μας στήριξαν και μας στηρίζουν, όλα αυτά τα χρόνια για τα δικαιώματα μας. Για τις άδειες που αυθαίρετα δεν δίνονται, για τα κλουβιά που μας έχουν στοιβαγμένους, τις εξοντωτικές ποινές, τον αυταρχισμό, τα παράνομα πειθαρχικά, τις απάνθρωπες μεταγωγές, την παράταση της κράτησής μας με άδικους νόμους, όπως αυτόν για τα 4/5. Είχαν υποσχεθεί αποσυμφόρηση και μάλιστα είχαν δεσμευτεί ότι θα αποφυλακιστούν 5.500 χιλιάδες μέχρι τον Μάη. Δεν το είδαμε. Αντίθετα, οι φυλακές γεμίζουν με νέες φουρνιές κρατουμένων. Πολλοί από μας κοιμούνται στο πάτωμα ή ο ένας πάνω στον άλλον. Άνθρωποι, που η πραγματική τους θέση είναι σε νοσοκομεία ή σε κέντρα απεξάρτησης εξοντώνονται στα μπουντρούμια των φυλακών.

Συγκρατούμενοι/ες μην δώσετε ψήφο στις ευρωεκλογές στους εχθρούς μας, στους βασανιστές μας, και σε αυτούς που μεθοδεύουν με κάθε τρόπο την εξόντωσή μας μέσα στις φυλακές.

Είναι απαράδεκτο συγκρατούμενοι/ες εμείς οι ίδιοι, οι συγγενείς και οι φίλοι μας να μην ψηφίσουμε όλοι μαζί ΣΥΡΙΖΑ. Όποιος από εμάς ψηφίσει Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ είναι σαν να ζητάει την τσιμεντοποίηση όλων των κρατούμενων, την εξόντωσή μας μέσα στα κολαστήρια - μπουντρούμια. Όπως αποδείχθηκε από τα πρακτικά της Βουλής στις 5, και 6 Μάη οι εισηγητές Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ ζήτησαν -ο καθένας με τον τρόπο του, περισσότερες φυλακές, αυστηρότερες ποινές, αυστηροποίηση των μέτρων για όσους και όσες έχουν καταδικαστεί για τα ναρκωτικά.

Να δώσουμε ψήφο στο ανθρώπινο κινηματικό ΣΥΡΙΖΑ. Για να ακούγονται τα αιτήματα μας, ιδιαιτέρως μέσα στην ευρωβουλή.

Συγκρατούμενοι, συγκρατούμενες, από τον Σεπτέμβρη του 2007 μέχρι τον Μάη του 2009, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει πάνω από διακόσιες επερωτήσεις και καταγγελίες για τις συνθήκες στις φυλακές και τα προβλήματα των κρατουμένων. Στελέχη και βουλευτές του έχουν επισκεφθεί τις περισσότερες φυλακές της χώρας ζητώντας να αλλάξει ριζικά ένα σύστημα που στηρίζεται στην τιμωρία και την εκδίκηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεχώς μαζί μας μέσα και έξω από τις φυλακές. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά στους απλούς ανθρώπους, στους φτωχούς, στους αδύναμους, στους μετανάστες, στους ασθενείς, στους ανθρώπους χωρίς φωνή και σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο.

Είναι η μοναδική μας ευκαιρία να δώσουμε όλοι μαζί την ψήφο στον κινηματικό ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή υπερασπίζεται όχι μόνο τα δικαιώματά μας, αλλά και τα δικαιώματα των μειονοτήτων, των φτωχών, των μεταναστών, των νέων, των εργαζομένων, των συνταξιούχων.

Συγκρατούμενοι και συγκρατούμενες, κάνουμε έκκληση να ψηφίσουμε όλοι ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου. Καμιά χαμένη ψήφος στα κόμματα που μας αντιμετωπίζουν εχθρικά. Πρέπει να καταψηφίσουμε Ν.Δ., ΛΑΟΣ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, που όπως αποδεικνύεται έμπρακτα και μέσα στη Βουλή, όχι μόνο αδιαφορούν για μας, αλλά στηρίζουν αδικίες και νόμους, που δεν υπάρχουν πουθενά στην Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.