καμπάνια ενάντια στην επισφάλεια και στην ανεργία

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

ΑΠΟΦΑ ΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ 3ΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ 16/11/09

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΤΗΣ Τ.Ε ΣΥΡΙΖΑ 3ΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ


Στις 16 Νοεμβρίου 2009 συνεδρίασε η συνέλευση της Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ 3ου Διαμερίσματος Αθηνών εν όψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τόσο την τρέχουσα πολιτική συγκυρία, όσο και την οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η συζήτηση, που έγινε χωρίς εισήγηση, ήταν ζωντανή και εξαντλητική και εκφράστηκαν οι απόψεις πολλών εκ των συμμετεχόντων. Σε αυτήν τηρήθηκαν πρακτικά τα οποία και θα κοινοποιηθούν σύντομα.

Η συνέλευση αποφάσισε συναινετικά ότι:

  • Εγκαινιάζεται μια νέα περίοδος για την οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στο 3ο Διαμέρισμα, που πλέον αποκτά μέλη.
  • Οι παριστάμενοι στη συνέλευση αποτελούν τα πρώτα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο 3ο Διαμέρισμα και γι αυτό εγγράφονται οικειοθελώς σε έναν προσωρινό κατάλογο. Η παραπέρα διαδικασία εγγραφής μελών και συγκρότησης της Τ.Ε. θα συζητηθεί με βάση τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης.
  • Συγκροτείται Προσωρινή Γραμματεία της Τ.Ε. που αποτελείται από τους:

1. Βαλάντη Στεργίου

2. Φλώρα Νικολιδάκη

3. Γιώργο Νικολακάκη

4. Ηλία Μυλωνά

5. Ολυμπία Αγγελή

6. Αλέξανδρο Κλώσσα

7. Παναγιώτη Βωβό

8. Σπύρο Μαλάτο

9. Κώστα Μπούρα

Η συνέλευση της Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ

3ου Διαμερίσματος




ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 3ου ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ


΄Ανω Πετράλωνα 16-11-2009


Η συνέλευση ήταν κατά κοινή ομολογία επιτυχημένη.

Είχε ικανοποιητική συμμετοχή και έγινε δημιουργική συζήτηση με πραγματικό ενδιαφέρον για το παρόν και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τα πρακτικά προκύπτει ότι κανένας από τους παρευρισκόμενους δεν έθεσε καν ζήτημα προβληματισμού σχετικά με το μέλλον του εγχειρήματος. Αντίθετα, το σύνολο των προτάσεων ήταν στην κατεύθυνση της θετικής λύσης των προβλημάτων που αναμφισβήτητα υπάρχουν.

Συγκεκριμένα, εκφράσθηκαν προβληματισμοί όπως:

1. Είναι αναγκαία η ανασύνθεση σε θετική κατεύθυνση για ένα επίπεδο ανώτερης λειτουργίας της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ που αποκτά πλέον μέλη.

2. Για να γίνει αυτό χρειάζεται δουλειά για τη συσπείρωση όσο το δυνατόν περισσοτέρων φίλων στην ΤΕ του ΣΥΡΙΖΑ και αξιοποίηση όλων ανεξαιρέτως των μελών του.

3. Χρειάζεται ένας βαθμός αυτονομίας του ΣΥΡΙΖΑ από τις Συνιστώσες χωρίς κανείς να έχει τη πρόθεση ή τη διάθεση να επέμβει στο εσωτερικό τους ή να θίξει θέματα της δικής τους αυτονομίας.

4. Για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να παίξει το ρόλο του σαν η κύρια αντιπολιτευτική δύναμη αφού διαθέτει πρόγραμμα άμεσων παρεμβάσεων που όμως δίνουν προοπτική για ριζικότερες αλλαγές που βάλλουν κατά της πεμπτουσίας του καπιταλιστικού συστήματος , χρειάζεται ενιαίο πολιτικό πλαίσιο δράσης, χωρίς βιασύνες και εξώθηση καταστάσεων, αλλά ως το σημείο που συμφωνούν αν όχι όλοι, πάντως οι περισσότεροι.

5. Επίσης για τον ίδιο λόγο είναι αναγκαίο να υπάρξει μια βασική, όχι γραφειοκρατική, συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ με κάποια όργανα και συγκεκριμένες αρμοδιότητες της βάσης, δηλ. των συνελεύσεων.

6. Τονίσθηκε πολλές φορές και από όλους σχεδόν τους ομιλητές η ανάγκη για τις ισότιμες, ειλικρινείς και στη βάση της αλληλεγγύης, σχέσεις που οφείλουν να έχουν όλοι οι συναγωνιστές μεταξύ τους ανεξάρτητα από τον πολιτικό χώρο που προέρχονται.

7. Τονίσθηκε επίσης η ανάγκη για έκδοση εντύπου του ΣΥΡΙΖΑ, και η δημιουργία ταμείου καθώς και κανόνες διαφάνειας για τη διαχείριση των οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ.

8. Μεγάλο μέρος των σκέψεων που διατυπώθηκαν ήταν σχετικές με τα προβλήματα στην περιοχή του 3ου διαμερίσματος και την ανάγκη ενίσχυσης όλων των δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται στην περιοχή μας, από την ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ, ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ,κλπ.

9. Από τις ομιλίες των παρευρισκομένων δεν προέκυψαν αντίθετες εκτιμήσεις για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα, το ρόλο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τη στάση και το ρόλο των άλλων πολιτικών δυνάμεων, τις διεθνείς εξελίξεις. Τονίσθηκε όμως η ανάγκη για μια άλλη κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα, με συμμετοχή νέων κατηγοριών εργαζομένων και τη δυναμική εκπροσώπησή τους στα ανώτερα όργανα ή και τη δημιουργία άλλων.

10. Τέλος εκφράζοντας τις διαθέσεις όλων, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις, πρέπει να υπογραμμίσουμε την αγωνία όλων των μελών των συνιστωσών που παραβρέθηκαν, καθώς και των ανεντάχτων, για να πετύχει η πανελλαδική σύσκεψη και να αποτελέσει το εφαλτήριο για τη δυναμική εξόρμηση όλων των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ στην ελλ. Κοινωνία.