καμπάνια ενάντια στην επισφάλεια και στην ανεργία

Κυριακή, 18 Απριλίου 2010

Όλοι και Όλες αύριο Δευτέρα 6μμ στο Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ
Κινητοποίηση για το ΔΝΤ Δευτέρα 19/4, 6 μμ,
Υπουργείο Οικονομικών, Σύνταγμα

Καλούμε τους εργαζόμενους/ες σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στη συγκέντρωση – αποκλεισμό του Υπουργείου Οικονομικών, που διοργανώνει αύριο Δευτέρα, 19/4, στις 6 μμ, στο Σύνταγμα ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα για να διαμαρτυρηθούμε για την παρουσία του κλιμακίου ΔΝΤ - ΕΕ στη χώρα μας.

Θεωρούμε τους εκπροσώπους του σφαγείου του ΔΝΤ ανεπιθύμητους στη χώρα μας, γιατί με τις συνταγές τους οδηγούν το λαό και τη νεολαία στην ανεργία και στην φτώχεια, την κοινωνική ασφάλιση και τις εργασιακές σχέσεις σε διάλυση και το δημόσιο πλούτο σε γενική εκποίηση.

Η εξέγερση του λαού και της νεολαίας και η κοινή δράση της Αριστεράς είναι ο μόνος τρόπος να τους σταματήσουμε.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
Αθήνα 18/4/2010�

--------------- &--------------

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ

Τη Δευτέρα 19/4 έρχεται στην Αθήνα αντιπροσωπεία του ΔΝΤ και της Κομισιόν με επικεφαλής τον Όλι Ρεν και τον αντιπρόεδρο του ΔΝΤ, με αποκλειστικό στόχο να επεξεργαστούν και να ανάψουν το πράσινο φως για τα νέα μέτρα σφαγής των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τουλάχιστον δεκαετούς διάρκειας. Αυτό άλλωστε είναι και το αντίτιμο για την ενεργοποίηση του κατ’ ευφημισμό αποκαλούμενου «μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας». Στη βάση της κοινής μας εκτίμησης πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ε.Ε., το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες, εκμεταλλευόμενοι την κρίση, προχωρούν σε μια ιστορικών διαστάσεων επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους, μέσα από το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί σε άμεση κινητοποίηση-απάντηση στην επίσκεψη των τοκογλύφων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ και τα αντιδραστικά σχέδια που ετοιμάζουν. Με αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας και στη συνέχεια πορεία στη Βουλή και τα γραφεία της Ε.Ε.

ΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ. Η προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που συνειδητά οδηγεί η κυβέρνηση σε συμφωνία με την ΕΕ είναι το εργαλείο για την υλοποίηση της βάρβαρης επίθεσης στο ασφαλιστικό, τις εργασιακές σχέσεις, τους νέους γύρους ασφυκτικής λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων, τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί τους εργαζόμενους να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, ενάντια στη λεηλασία των δικαιωμάτων τους, για την ανατροπή της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής. Για να πληρώσει την κρίση η εργοδοσία και οι τραπεζίτες, και όχι οι εργαζόμενοι. Η οικοδόμηση της αγωνιστικής ταξικής ενότητας των ίδιων των εργαζομένων και η προβολή των αναγκών τους σε ρήξη με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, την πολιτική της κυβέρνησης, τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ είναι περισσότερο παρά ποτέ αναγκαία.

Δευτέρα 19 Απρίλη 2010 στις 6 μμ στο Σύνταγμα στο Υπουργείο Οικονομικών

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ