καμπάνια ενάντια στην επισφάλεια και στην ανεργία

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Έξω το ΔΝΤ από την Ελλάδα – Όλοι/Όλες στους δρόμους

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ της ΑΔΕΔΥ και του συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στις 22/4 και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος στις 11:00 πμ. Προσυγκέντρωση στην Αθήνα στις 10:00 στα Προπύλαια.

Εργαζόμενοι Εργαζόμενες, άνεργοι και συνταξιούχοι

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις έστειλε επιστολή προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), με την οποία προαναγγέλλει την προσφυγή της χώρας. Όλοι και όλες πλέον γνωρίζουν ότι, εάν γίνει αυτό, τα μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι σήμερα θα ωχριούν μπροστά σ’ αυτό που θα ακολουθήσει.

Η προσφυγή στο ΔΝΤ σημαίνει ότι η κυβέρνηση εκχωρεί βασικά κυριαρχικά δικαιώματα σ’ αυτόν τον οργανισμό. Μιλάμε δηλαδή για οικονομική κατοχή και ότι η χώρα μας μετατρέπεται σε μισοαποικία. Οι Λαοί των χωρών στις οποίες παρενέβη το ΔΝΤ υπέφεραν για δεκαετίες ή συνεχίζουν να υποφέρουν ακόμη.

Η κυβέρνηση, όμως, δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να σύρει τη χώρα στο ΔΝΤ. Δεν εκλέχτηκε με βάση τέτοια προγραμματική δέσμευση και δεν της έδωσε τέτοια εξουσιοδότηση ο Ελληνικός Λαός.

Ορισμένα από τα μέτρα που θα ακολουθήσουν και που ήδη συζητούνται με τα κλιμάκια του ΔΝΤ- ΕΕ, που ήδη είναι στη χώρα μας, είναι:
  • σε όλο το φάσμα του Δημόσιου, ευρύτερου Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
  • των εργασιακών σχέσεων.
  • του δημόσιου πλούτου, συρρίκνωση και εν συνεχεία ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και παιδείας.
  • του υπάρχοντος ασφαλιστικού συστήματος με τη μείωση των συντάξεων σε δραματικά ποσοστά και την αύξηση των ορίων ηλικίας.
  • των μισθών και στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.
Τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν σε οπισθοδρόμηση την οικονομία, σε απελπισία την κοινωνία. Η ανεργία θα σπάσει το όριο του 1.000.000 ανέργων, η φτώχεια θα εξαπλωθεί και τα κοινωνικά δικαιώματα θα εξαερωθούν.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι και συνταξιούχοι,

Μπροστά σ’ αυτόν τον τυφώνα οι κυρίαρχες δυνάμεις των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ και στο σύνολο των ομοσπονδιών των ΔΕΚΟ και του ιδιωτικού τομέα συμπεριφέρονται σαν να ψιχαλίζει.

Αυτή η κατάσταση πρέπει ν’ αλλάξει. Όλο το οργανωμένο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, όλοι οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα πρέπει να ξεσηκωθούμε να μετατρέψουμε την οργή μας δε αγωνιστική διεκδίκηση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις αντεργατικές επιλογές του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της κυβέρνησης. Εάν αυτό δεν γίνει σήμερα αύριο θα είναι αργά.

Σε τέτοιες στιγμές μία είναι η απάντηση. Λαϊκή εργατική εξέγερση, γιατί μόνο αυτή μπορεί να σταματήσει την «αγία και ομοούσια τριάδα» κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ –ΝΔ και τους «σκοτεινούς ιππότες της αποκάλυψης» ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.

Δίκτυο συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ