καμπάνια ενάντια στην επισφάλεια και στην ανεργία

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Ξανά από κρατική, δημόσια, η ΝΕΤ (έστω για λίγο)

theatrodromou.wordpress.com

Με μια υποδειγματική ενέργεια που θυμίζει τη νεανική εξέγερση του Δεκέμβρη, αδιόριστοι και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί επιχείρησαν να καταλάβουν το στούντιο της ΝΕΤ, για να σπάσουν “τον μονόλογο της υπ. Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου”, να γνωστοποιήσουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και τις συνέπειες για το δημόσιο σχολείο αν περάσουν τα μέτρα του Υπουργείου για το “νέο σχολείο”, αλλά και να καλέσουν στις απεργίες της 4ης και 5ης Μαϊου.

Αντιπαρερχόμαστε τις ξαναζεσταμένες από τον Δεκέμβρη γελοιότητες της Διοίκησης της ΕΡΤ περί “βίαιης εισβολής” -όσο κι αν είναι εξοργιστικό να σου καταλογίζουν βία, όταν μόλις σε έχουν χτυπήσει τα ΜΑΤ και μόλις σου έχουν τσακίσει (ειρηνικά…) το εισόδημα. Αυτό στο οποίο έχει νόημα να σταθούμε, είναι η δήθεν μεγαλοψυχία της Διοίκησης να “παραχωρήσει” μερικά λεπτά στους εκπαιδευτικούς για μια βιντεοσκοπημένη δήλωση, προκειμένου -λέει- να εκτονωθεί η ένταση. Δεν πρόκειται, βεβαίως, για γενναιοδωρία των κρατικών αξιωματούχων της ΕΡΤ, αλλά για μια ολιγόλεπτη ανάκτηση της τηλεόρασης υπό δημόσιο έλεγχο. Χάρη στην παρέμβαση των εκπαιδευτικών, η κρατική τηλεόραση ξανάγινε -έστω για λίγο- δημόσια, ανοιχτή στην κοινωνία, κοινή. Ας το θυμόμαστε κι ας φροντίσουμε να μην γίνει μακρινή ανάμνηση.

Kαι από mail: Μόλις γύρισα από την ΕΡΤ, όπου μετά από την έξοδο των αδιόριστών από το ραδιομέγαρο έγινε πορεία μέχρι την Πλατεία της Αγίας Παρασκευής από 1.000 περίπου άτομα. Η Συμμετοχή αυθόρμητη και μαχητική και ο κόσμος που παρακολουθούσε από τα αυτοκίνητα και τα πεζοδρόμια εγκάρδιος. Ένα τσαφ χρειάζεται ο κόσμος για να ξεκινήσει. Η αντίδραση θα έρθει και θα έχει μορφές που δεν γνωρίζουμε.