καμπάνια ενάντια στην επισφάλεια και στην ανεργία

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Στο σπίτι του κρεμασμένου, τελικά μιλάνε για σχοινί...

Ο κ Δασκαλόπουλος, είναι ως γνωστόν ο πρόεδρος του ΣΕΒ, του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών. Είναι επίσης γνωστό ότι την ίδια στιγμή που ο Ελληνικός λαός βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάθλιψης, ο κ Δασκαλόπουλος είναι ίσως ο πιο χαρούμενος Έλληνας. Περίεργο, γιατί ο Πρωθυπουργός μας είπε όλοι ΟΛΟΙ θα πληρώσουμε για την κρίση και την πατρίδα... Ο κ. Δασκαλόπουλος προφανώς είναι τόσο βαθιά πατριώτης που δεν τον στενοχωρεί καθόλου που θα πληρώσει κι αυτός. Πληροφορίες που λένε ότι οι βιομήχανοι κάνουν πάρτυ με τα μέτρα και δεν πληρώνουν δεκάρα (αντιθέτως), είναι προφανώς απολύτως αναληθείς και προπαγάνδα της αριστεράς.
Την οποία αριστερά στην σημερινή γενική συνέλευση του ΣΕΒ κατηγόρησε ο κ. Δασκαλόπουλος για τα πάντα, εκτός από το λιώσιμο των πάγων.
Είπε μεταξύ άλλων για την αριστερά: "η ανεδαφική εξαλλοσύνη των κομμάτων αυτών, ο αναχρονιστικός χαρακτήρας της "επανάστασής" τους, η τυφλή βία που υποθάλπουν, τα εκθέτει, τα απομονώνει και εν τέλει θα τα περιθωριοποιήσει στην κοινή γνώμη". [Nαυτεμπορική]

Κατά τον κ Δασκαλόπουλο η αριστερά μεταξύ άλλων υποθάλπτει και την τυφλή βία. Προφανώς αναφέρεται με ανακούφιση στους τρεις νεκρούς εργαζόμενους της Μarfin, για τους οποίους πολύ πρέπει να στεναχωρήθηκε, όπως άλλωστε και ο κύριος Βγενόπουλος , ο Πρετεντέρης, η Μπακογίαννη, ο Καρατζαφέρης και τόσοι άλλοι της συνομοταξίας, "ευαίσθητοι" για την ανθρώπινη ζωή.

Ναι ότι συνέβη στην Marfin ήταν τυφλή βία. Αλλά ο κ. Δασκαλόπουλος που τόσο απεχθάνεται την αριστερά και την τυφλή βία, δεν μας λέει τι ακριβώς είναι τότε οι 1.300 νεκροί εργαζόμενοι σε εργατικά "ατυχήματα" από το 2.000. Οι 142 το 2008 και οι πάνω από 70 το 2009. Ο ένας νεκρός εργάτης κάθε λιγότερο από 3 μέρες. Τι βία είναι αυτή; Μάλλον καθόλου τυφλή...

Όσο για το ποιος έχει συμφέρον να υποθάλπτει την τυφλή βία ας αναζητήσουμε τους ενόχους μεταξύ των ευεργετηθέντων από αυτή. Και σίγουρα δεν είναι η αριστερά και το κίνημα των εργαζομένων.

Δασκαλόπουλος και Παπακωνσταντίνου...
Και γιατί να μην είναι χαρούμενοι;
Άλλωστε οι θυσίες θέλουν καλοπέραση.