καμπάνια ενάντια στην επισφάλεια και στην ανεργία

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Δικαιώθηκε και νομικά η Ανοιχτή Πόλη ενάντια στις σπατάλες Κακλαμάνη στο Δήμο

http://anoihtipoli.gr/logo.png

3,5 εκατομμύρια ευρώ των δημοτών, θα έδινε ο Κακλαμάνης για να αυξήσει το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας "Διπλή Ανάπλαση ΑΕ". Πρόκειται για την εταιρία που έχει αναλάβει το έργο σε Βοτανικό και Λ. Αλεξάνδρας. Τα χρήματα αυτά προβλέπονταν να διοχετευθούν στην… ανακαίνιση των γραφείων και άλλες εσωτερικές δαπάνες της συγκεκριμένης εταιρείας και με κανένα τρόπο στην κατασκευή των γηπέδου ή άλλων δημόσιων υποδομών στο Βοτανικό.

Η δημοτική παράταξη "Ανοιχτή Πόλη" προσέφυγε κατά της απόφασης αυτής. Όμως η αυταρχική δημοτική αρχή Κακλαμάνη όχι μόνο δεν θεώρησε βάσιμες τις αντιρρήσεις της Ανοιχτής Πόλης (πράγμα αναμενόμενο), αλλά αμφισβήτησε ακόμα και το νόμιμο της δυνατότητας μιας δημοτικής παράταξης να κινηθεί νομικά κατά της απόφασης της δημοτικής αρχής!

Όμως η εκδίκαση στη δευτεροβάθμια ειδική επιτροπή της περιφέρειας Αττικής δικαίωσε την Ανοιχτή Πόλη σε όλα. Τόσο στο νόμιμο της προσφυγής της, όσο και στην υπόθεση των 3,5 εκατομμυρίων. Η αρμόδια επιτροπή ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της "Διπλής Ανάπλασης ΑΕ" κατά 3,5 εκατομμύρια ευρώ, αποδεχόμενη την ένσταση της Ανοιχτής Πόλης

Έτσι 3,5 εκατομμύρια ευρώ των δημοτών σώθηκαν από την τουλάχιστον ύποπτη μεταφορά τους στην εν λόγω Α.Ε.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης:

Φρένο στη σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ