καμπάνια ενάντια στην επισφάλεια και στην ανεργία

Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Μεταφερόμαστε λόγω κρίσης!!!

Αναγκαστικά, λόγω τεχνικών προβλημάτων... και όχι κρίσης,
μεταναστεύουμε σε νέα e-διεύθυνση...

syriza3ou.wordpress.com

Το νέο μας blog το προσανατολίζουμε να αποτελέσει
καλύτερη πηγή ενημέρωσης, εδικά για τα τοπικά μας θέματα
.

http://www.tenderbears.com/Tnails/219/Good%20Bye.jpg
goodbye

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Λαϊκή Συνέλευση στις 2 Ιουνίου με πρωτοβουλία κατοίκων Θησείου - Πετραλώνων

Δείτε το blog της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΗΣΕΙΟΥ - ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ

Κάλεσμα Κατοίκων Θησείου-Πετραλώνων

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Εμείς, κάτοικοι των περιοχών Θησείου και Πετραλώνων, πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικών απόψεων και κομματικών προτιμήσεων, που είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε, να συζητήσουμε και να δράσουμε για την αντιμετώπιση τοπικών ζητημάτων, όπως η δημιουργία του πάρκου της Κορεάτικης Αγοράς, το ξήλωμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, την αναστολή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης κ.λ.π., συγκεντρωθήκαμε στις 20 Μαΐου 2010 στο «Αψέντι», όπου συζητήσαμε και καταλήξαμε ότι, απέναντι στην πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική κατάσταση εξαθλίωσης που η οικονομική τρόϊκα έχει αποφασίσει να επιβάλει σε όλους μας, απαιτείται κοινωνική αντίσταση σε ένα πλαίσιο δράσης και αλληλεγγύης που μπορεί να ξεκινήσει από τις γειτονιές μας.

Μπροστά στο ψευτοδίλημμα, μεταξύ της διαχείρισης και επιβίωσης ενός συστήματος που έχει πια χρεοκοπήσει, και της δημιουργίας μια καινούργιας πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης που θα έχει ως κέντρο άνθρωπο και περιβάλλον μαζί, η συμμετοχή όλων μας σε διαδικασίες αυτοοργάνωσης και διεκδίκησης μια εναλλακτικής, δίκαιης κοινωνικής λύσης, αποτελεί την ελάχιστη πολιτική πράξη που μπορεί όντως να μας οδηγήσει μακριά από τα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα που μας «φορτώνουν».

Σήμερα, υπό το βάρος των πιέσεων που δεχόμαστε ως κοινωνία από τη γενικότερη πολιτική και οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας και παγκοσμίως, αισθανθήκαμε την ανάγκη να ενωθούμε ξανά, σε μια ευρύτερη πολιτική βάση, για να επεξεργαστούμε το ρόλο μας ως τοπική κοινωνία και τη δυνατότητά μας να ενεργήσουμε στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης των νέων αυτών συνθηκών.

Πιστεύουμε ότι, η μόνη απάντηση από τη μεριά των πολιτών είναι η οργάνωση αντίστασης και η αλληλεγγύη και υποστήριξη που μπορούμε να βρούμε ο ένας στον άλλο.

Γιατί στις μέρες που έρχονται κανείς δεν θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα μόνος του. Το πρόβλημα είναι ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ! Η λύση που θέλουμε είναι στα ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ !

------------------------------------------------------------------
Καλούμε σε Λαϊκή Συνέλευση
των Κατοίκων Θησείου – Πετραλώνων
στις 2 Ιουνίου 2010 ώρα 7:00μμ

στο πάρκο της παλιάς ΚΟΡΕΑΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
απέναντι από την Τεχνόπολη-Γκάζι

------------------------------------------------------------------

όπου Όλοι Μαζί θα πάρουμε αποφάσεις
Οργάνωσης της Αντίδρασης και Αντίστασής μας,
που θα ανατρέψουν αυτά που έχουν αποφασίσει για Μας χωρίς Εμάς !

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

6ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ Κωνσταντινούπολη/Istanbul 1-4 Ιουλίου 2010



Να τους κάνουμε να πληρώσουν την κρίση τους!

Μετά την Ευρωπαϊκή Προπαρασκευαστική Συνέλευση του περασμένου Σαββατοκύριακου, το 6ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ μπαίνει στην τελική ευθεία του. Από την 1η έως την 4η Ιουλίου η τουρκική πρωτεύουσα θα είναι το σημείο αναφοράς για το διεθνή συντονισμό των ευρωπαϊκών κινημάτων ενάντια στην καπιταλιστική κρίση και τα προγράμματα λιτότητας. Με κεντρικό σύνθημα “Να τους κάνουμε να πληρώσουν για την κρίση τους-Μια άλλη Ευρώπη είναι αναγκαία”, τα ευρωπαϊκά κινήματα συναντιούνται για να πουν ένα μεγάλο “Όχι” στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κυβερνήσεις κι εργοδότες στα εργατικά δικαιώματα, καθώς κι ένα μεγάλο “Ναι” σε ένα καινούργιο οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο που θα στηρίζεται στην αλληλεγγύη και όχι στον ανταγωνισμό.

Το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, συνεπές στα αγωνιστικά ραντεβού του αντιπαγκοσμιοποιητικού κινήματος, θα δώσει το “παρών” και στην Κωνσταντινούπολη. Το Φόρουμ οργανώνει σεμινάρια για την κρίση, τη μείωση των εξοπλισμών Ελλάδας-Τουρκίας, και την προστασία της Μεσογείου Επίσης, θα συγκροτήσει το δικό του μπλοκ στη μεγάλη διαδήλωση της 3ης Ιουλίου.

Τα πούλμαν του Φόρουμ θα ξεκινήσουν από την Αθήνα το απόγευμα της 29ης Ιουνίου (ατομικό κόστος 120 ευρώ) και από τη Θεσσαλονίκη τις πρώτες ώρες της 30ης Ιουνίου (ατομικό κόστος 85 ευρώ). Η γενική συμμετοχή στο Φόρουμ είναι 30 ευρώ (10 ευρώ για άνεργους και φοιτητές).

Για πληροφορίες τηλ: 210 3378517, 3378519

Στις 30 Ιουνίου, μια μέρα πριν την έναρξη του Φόρουμ, θα γίνει η Ημέρα των Γυναικών που οργανώνεται από την Παγκόσμια Πορεία Γυναικών, Ευρωπαϊκό Δίκτυο. Η εκκίνηση θα γίνει από Θεσσαλονίκη στις 29 Ιουνίου. Πληροφορίες: 6973-035796, 6932190370.

Το Συντονιστικό Αθήνας του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ

www.socialforum.gr



Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Έφυγαν οι παράνομες κεραίες της Καλλισθένους

Μετά από πολυετείς αγώνες (από το 2007), συνελεύσεις και πορείες κατοίκων, δύο φορές που κάτοικοι έκοψαντις τις 2 κεραίες και δικαστικό αγώνα, σήμερα το πρωί 27/5/2010, συνεργεία της WIND πήγαν στην Καλλισθένους στα Άνω Πετράλωνα, αποσυναρμολόγησαν και πήραν τις δύο κεραίες.

Είναι μια μεγάλη νίκη κατά της εταιρείας αλλά και του άθλιου ιδιοκτήτη που είχε σηκώσει παράνομα και σε χαμηλό κτήριο κεραίες που με βάση τις μετρήσεις μας ήταν πάρα πολύ δυνατές.

Πάντα τέτοια....

Διαβάστε εδώ και δείτε φωτογραφίες από κοινητοποίηση που είχαν κάνει οι κάτοικοι τον Απρίλιο του 2007. Μέχρι και ΜΑΤ έφεραν οι αθεόφοβοι για να υπερασπιστούν τις παράνομες κεραίες!

Από παλιότερη συνέλευση κατοίκων

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Video: Πώς ξεκίνησε η κρίση στις ΗΠΑ

Ένα διδακτικό video για το πως φτάσαμε να είμαστε όμηροι των τραπεζών και των κερδοσκόπων. Ποιοι δημιούργησαν την κρίση που μας καλούν να πληρώσουμε...

The Crisis of Credit Visualized [2009][Greek subtitle] from koulis_pet on Vimeo.

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Όλοι και όλες στην ΑΠΕΡΓΙΑ της Πέμτης 20 Μάη για το ασφαλιστικό


ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Εργαζόμενοι/ες

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ-πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις αξιώσεις του μηχανισμού στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ- ολοκληρώνει το έγκλημα της πλήρους αποδόμησης του Δημόσιου κοινωνικού ασφαλιστικού συστήματος.
Η μοναδική της επιδίωξη είναι ο περιορισμός της δαπάνης μέσω της απαλλαγής του κράτους από θεσμοθετημένες υποχρεώσεις του και ο περιορισμός της δαπάνης αυτής στα σημερινά επίπεδα σε σχέση με το ΑΕΠ.
Το ασφαλιστικό για την κυβέρνηση δεν είναι ένα κοινωνικό ζήτημα αλλά ένα δημοσιονομικό πρόβλημα.
Η κυβέρνηση όπως και για άλλα ζητήματα επιχειρεί να μεταθέσει την ευθύνη της πολιτείας στους ίδιους τους ασφαλισμένους.
Προσπαθεί να αποσείσει την τεράστια ευθύνη των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και των εκπροσώπων του κεφαλαίου που λεηλάτησαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων (κρατική διαχείριση, χρηματιστήριο, δομημένα ομόλογα), που αποστέρησαν τεράστιους πόρους από το ασφαλιστικό σύστημα μέσα από την εισφοροδιαφυγή και εισφοροκλοπή, τις χαριστικές ρυθμίσεις προς τους εργοδότες, την άσκηση κοινωνικής πολιτικής μέσα από το ασφαλιστικό σύστημα, την μη καταβολή θεσμοθετημένων υποχρεώσεων του κράτους.
Οι υπαίτιοι της κακοδαιμονίας δεν μπορεί να εμφανίζονται ως εξυγιαντές του συστήματος. Αυτό αποτελεί απύθμενη υποκρισία την οποία εκπέμπει πρώτα απ’ όλους ο κ. Λοβέρδος.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης είναι απαράδεκτο και πρέπει να αποσυρθεί.

Με το νομοσχέδιο αυτό σφαγιάζονται τα ασφαλιστικά δικαιώματα. Μειώνονται δραστικά οι συντάξεις και των σημερινών και μελλοντικών συνταξιούχων, αυξάνονται δραματικά τα όρια ηλικίας και επιβάλλεται η διαχρονική αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας. Αυξάνεται η δαπάνη του ασφαλισμένου ,υπονομεύεται ο κοινωνικός και διανεμητικός χαρακτήρας και οι αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αλληλεγγύης των γενεών αφού ο κάθε ασφαλισμένος θα έχει τον ατομικό του κουμπαρά.
Με το νομοσχέδιο υποβαθμίζεται επίσης ο τομέας της υγείας και επιβάλλονται υποχρεωτικές ενοποιήσεις.
Οι ασφαλισμένοι θα δουλεύουν περισσότερο, θα πληρώνουν περισσότερα για να παίρνουν όλο και πιο μικρές συντάξεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης και στο ασφαλιστικό. Καλεί τους εργαζομένους, όλο τον λαό, να ξεσηκωθούν και να υπερασπίσουν δικαιώματα δεκαετιών που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες και σήμερα κατεδαφίζονται από την τρόικα κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής ένωσης και ΔΝΤ.
Υπάρχει άλλη λύση, όμως αυτή εντάσσεται σε ένα διαφορετικό σχέδιο απεμπλοκής από τον μηχανισμό Ε.Ε.-ΔΝΤ, προοδευτικής ανάπτυξης και ανόρθωσης της χώρας, ριζοσπαστικής αναδιανομής του εισοδήματος, αύξησης της φορολόγησης του κεφαλαίου, στήριξης της απασχόλησης, ουσιαστικής καταπολέμησης της εισφοροδιαφυγής, σταδιακής επιστροφής των λεηλατημένων πόρων, χτυπήματος της αφαίμαξης των οργανισμών υγείας από τις φαρμακευτικές και ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και κατάργησης των αντιασφαλιστικών νόμων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Εργαζόμενοι/ες

Η μόνη ελπίδα σήμερα είναι ο καινούριος παίκτης που έχει εμφανιστεί στο πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό κυρίως μετά τις πρωτοφανείς σε μαζικότητα και οργή απεργιακές συγκεντρώσεις στης 5 του Μάη, οι λαϊκές και εργατικές κινητοποιήσεις, που είναι το μόνο που πραγματικά φοβούνται οι κυρίαρχες δυνάμεις στη χώρα μας και στην Ευρώπη και το αποτελεσματικότερο οχυρωματικό έργο που μπορεί να ανακόψει τις αντεργατικές πολιτικές.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΑΙΩΝΑ, ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη στις 20/05

Συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11 πμ στο πεδίο του Άρεως. Προσυγκέντρωση στο Μουσείο στις 10:30 πμ .

Διαβάστε σχετικά:

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Η Τρέμη υπαγορεύει την «αλήθεια» στον ανταποκριτή του mega

Δείτε πως τα κανάλια στήνουν το σκηνικό μονοφωνίας υπέρ της κυβέρνησης και των μέτρων.

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Γρηγόρης Ψαριανός: ΔΕΝ είμαστε ΟΛΟΙ ίδιοι...

Mια ομιλία του Γρηγόρη Ψαριανού που πρέπει να ακούσετε.

Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή 14 Μάη

Ανοιχτή συγκέντρωση πραγματοποιεί ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς την Παρασκευή, 14/5, στην πλατεία Εθν.Αντιστάσεως (Κοτζιά-Δημαρχείου), στις 7 μ.μ., με ομιλητές τον Πρόεδρο της Κ.Ο. Αλέξη Τσίπρα και τον Μανώλη Γλέζο.

Θα παρευρεθούν και θα χαιρετήσουν αντιπροσωπείες κομμάτων από την ευρωπαϊκή Αριστερά.

  1. Πορτογαλία - Μαρίζα Ματίας (Marisa Matias), Ευρωβουλευτής της Ευρωομάδας GUE/NGL, από το Πορτογαλικό "Μπλόκο της Αριστεράς" (Bloco de Esquerda)
  2. Ιρλανδία - Ο Τζό Χίγκινς (Joe Higgins), Ευρωβουλευτής της Ευρωομάδας GUE/NGL, από το Ιρλανδικό "Σοσιαλιστικό Κόμμα" (Socialist Party)
  3. Γαλλία - Ο Ζαν-Πιέρ Μπράρ (Jean-Pierre Brard), Βουλευτής του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος (PCF), εισηγητής του ΓΚΚ στη συζήτηση στο Γαλλικό Κοινοβούλιο (3/5/2010) για το "Σχέδιο Βοήθειας" της Κυβέρνησης Σαρκοζί προς την Ελλάδα.

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 12 Μάη 6μμ πλατεία Κλαυθμώνος

Σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος προχωρούν την Τετάρτη 12 Μαΐου 2010 στις 18:00 ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι της χώρας με τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου συνεχίζουν τον αγώνα και την αντίθεσή τους στο πακέτο των άδικων και σκληρών οικονομικών και αντιασφαλιστικών μέτρων της κυβέρνησης και της τρόικας (Ευρ. Επιτροπή, Ε.Κ.Τ., Δ.Ν.Τ. ).

Επίσης, την Τετάρτη 12/05/2010, τα προεδρεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε κοινή συνεδρίαση, θα αποφασίσουν την περαιτέρω συνέχιση του αγώνα.

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

O Γιαννης Μαυρής της Public Issue τα λέει έξω απ τα δόντια

για τις δημοσκοπήσεις αλλα και για την αντίδραση του κόσμου.

Λεει κατά λέξη "βλέπω δημοσκοπήσεις που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΈΣ δημοσκοπήσεις.Είναι πολύ επηρεασμένες προς μια κατεύθυνση εξυπηρέτησης κάποιων απόψεων.Νομίζω πως ειναι μεγάλος κίνδυνος για τις εταιρίες δημοσκοπήσεων
να ΞΑΝΑμπούνε σ αυτή τη διαδικασία της ανοιχτής προπαγάνδας"

"Η αποδοχή των μέτρων δεν ξεπερνά αυτή τη στιγμή το το 20 με 25 τοις εκατό του εκλογικού σώματος"

"Το 59 τοις εκατο του κόσμου λεει πως τα μέτρα δεν ειναι μονοδρομος παρά της πλήρους ομοφωνίας των ΜΜΕ περί μονοδρόμου"

7 στους δέκα ειναι υπέρ των απεργιών
6 στους δέκα λένε πως δε θα πάρουν μέτρα σε αυτές.
Ποιοι λένε οτι θα πάρουν και ποιοι οχι;
Το 80 τοις εκατό των δημοσίων και το 80 των ιδιωτικών θα έπαιρναν μέρος
ενώ οι νοικοκυρές και οι συνταξιούχοι δε θα πάρουν μέρος.


Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Στο σπίτι του κρεμασμένου, τελικά μιλάνε για σχοινί...

Ο κ Δασκαλόπουλος, είναι ως γνωστόν ο πρόεδρος του ΣΕΒ, του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών. Είναι επίσης γνωστό ότι την ίδια στιγμή που ο Ελληνικός λαός βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάθλιψης, ο κ Δασκαλόπουλος είναι ίσως ο πιο χαρούμενος Έλληνας. Περίεργο, γιατί ο Πρωθυπουργός μας είπε όλοι ΟΛΟΙ θα πληρώσουμε για την κρίση και την πατρίδα... Ο κ. Δασκαλόπουλος προφανώς είναι τόσο βαθιά πατριώτης που δεν τον στενοχωρεί καθόλου που θα πληρώσει κι αυτός. Πληροφορίες που λένε ότι οι βιομήχανοι κάνουν πάρτυ με τα μέτρα και δεν πληρώνουν δεκάρα (αντιθέτως), είναι προφανώς απολύτως αναληθείς και προπαγάνδα της αριστεράς.
Την οποία αριστερά στην σημερινή γενική συνέλευση του ΣΕΒ κατηγόρησε ο κ. Δασκαλόπουλος για τα πάντα, εκτός από το λιώσιμο των πάγων.
Είπε μεταξύ άλλων για την αριστερά: "η ανεδαφική εξαλλοσύνη των κομμάτων αυτών, ο αναχρονιστικός χαρακτήρας της "επανάστασής" τους, η τυφλή βία που υποθάλπουν, τα εκθέτει, τα απομονώνει και εν τέλει θα τα περιθωριοποιήσει στην κοινή γνώμη". [Nαυτεμπορική]

Κατά τον κ Δασκαλόπουλο η αριστερά μεταξύ άλλων υποθάλπτει και την τυφλή βία. Προφανώς αναφέρεται με ανακούφιση στους τρεις νεκρούς εργαζόμενους της Μarfin, για τους οποίους πολύ πρέπει να στεναχωρήθηκε, όπως άλλωστε και ο κύριος Βγενόπουλος , ο Πρετεντέρης, η Μπακογίαννη, ο Καρατζαφέρης και τόσοι άλλοι της συνομοταξίας, "ευαίσθητοι" για την ανθρώπινη ζωή.

Ναι ότι συνέβη στην Marfin ήταν τυφλή βία. Αλλά ο κ. Δασκαλόπουλος που τόσο απεχθάνεται την αριστερά και την τυφλή βία, δεν μας λέει τι ακριβώς είναι τότε οι 1.300 νεκροί εργαζόμενοι σε εργατικά "ατυχήματα" από το 2.000. Οι 142 το 2008 και οι πάνω από 70 το 2009. Ο ένας νεκρός εργάτης κάθε λιγότερο από 3 μέρες. Τι βία είναι αυτή; Μάλλον καθόλου τυφλή...

Όσο για το ποιος έχει συμφέρον να υποθάλπτει την τυφλή βία ας αναζητήσουμε τους ενόχους μεταξύ των ευεργετηθέντων από αυτή. Και σίγουρα δεν είναι η αριστερά και το κίνημα των εργαζομένων.

Δασκαλόπουλος και Παπακωνσταντίνου...
Και γιατί να μην είναι χαρούμενοι;
Άλλωστε οι θυσίες θέλουν καλοπέραση.

Λιτότητα και στα δικαιώματα μας κάνει το ΠΑΣΟΚ!

Η φασίζουσα λογική της συλλογικής ευθύνης επικρατεί και επισήμως στο Υπ. ΠΡΟ.ΠΟ. Ομαδικές παρακολουθήσεις τηλεφώνων, ολόκληρων περιοχών με την άθλια δικαιολογία της "εθνικής ασφάλειας" έκανε το Υπουργείο του Χρυσοχοϊδη. Το δικαίωμα της ιδιωτικής ζωής των πολιτών είναι και επισήμως περιττή πολυτέλεια για την Κυβέρνηση. Ακόμα και η χούντα των συνταγματαρχών, θα ζήλευε το θράσος του Χρισοχοϊδη να αναστέλλει επί της ουσίας άρθρα του συντάγματος χωρίς να δίνει λογαριασμό πουθενά. Αυτή είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αυτά είναι τα δικαιώματα της εποχής του ΔΝΤ. Κούνια που τους κούναγε...

Και τα Πετράλωνα στο μάτι του κυκλώνα...

Διαβάστε από το TVXS
Διαβάστε από την Ελευθεροτυπία

Την ώρα που κόβουν τις συντάξεις συνεχίζουν αμείωτα τις πολεμικές δαπάνες!

Συνεχίζεται η αγορά πολεμικού εξοπλισμού από τους δανειστές μας
[Aπό το ΤVXS]

Την ώρα που η χώρα έχει βυθιστεί στην οικονομική κρίση, η αγορά πολεμικών εξοπλισμών φαίνεται να συνεχίζεται και μάλιστα με το συνολικό ποσό εξοπλιστικών δαπανών να ανέρχεται σε 1,3 δις ευρώ.

1,3 δισ. ευρώ για νέους εξοπλισμούς

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Έθνος», αποφασίστηκε η αγορά δύο επιπλέον γερμανικών υποβρυχίων ύψους 1 δισ. ευρώ, ανταλλακτικών για τα F-16 από τις ΗΠΑ, ύψους 160 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ στην τελική ευθεία βρίσκεται η αγορά πυρομαχικών για τα νέα άρματα μάχης (12.000 από τη Γερμανία και 3.000 από τις ΗΠΑ) ύψους 64 εκατομμυρίων ευρώ.

Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα αποδέχτηκε την παραλαβή του υποβρυχίου «Παπανικολής», με τα γνωστά τεχνικά προβλήματα, τα οποίο ενώ κόστισε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ, η ίδια η κατασκευάστρια εταιρεία (HDW) το κοστολογεί σήμερα 300 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα η Ελλάδα ικανοποίησε και το γερμανικό αίτημα να δόση, εντός του 2010, 300 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το υπουργείο Άμυνας είχε αρχικά συμφωνήσει χρονοδιάγραμμα πληρωμών σε βάθος εννιά ετών, που δεν θα υπερέβαινε τα 200 εκατομμύρια ανά έτος.

Παράλληλα, το Ελληνικό Δημόσιο αποδέχτηκε τη γερμανική απαίτηση να επιβαρυνθεί το κόστος των 117 εκατομμυρίων ευρώ των υλικών που είχαν ήδη αγοραστεί για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των υποβρυχίων 209 που τελικώς ακυρώθηκε. Σύμφωνα με το «Έθνος», η κυβέρνηση, για να αποφύγει τις επικρίσεις, βάφτισε «ανταλλακτικά» τα συγκεκριμένα υλικά που υποτίθεται θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη των υποβρυχίων 209 όσο αυτά βρίσκονται εν δράσει.

Σάλος έχει προκληθεί και από τις αποκαλύψεις του του Ντανιέλ Κον - Μπεντίτ, Γάλλου ευρωβουλευτή και ηγέτη των Πρασίνων, ο οποίος κατήγγειλε ότι ο Γ. Παπανδρέου στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, του εκμυστηρεύτηκε, πως ο Γάλλος πρόεδρος και ο πρωθυπουργός του είπαν ότι για να τον βοηθήσουν θα πρέπει να συνεχίσει να πληρώνει τα συμβόλαια για τους εξοπλισμούς που είχε υπογράψει η κυβέρνηση Καραμανλή.

Σημειώνεται ότι οι συμφωνίες αναφέρονται στα μεταφορικά ελικόπτερα NH-90 ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και στην υλοποίηση των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ που ελήφθησαν επί κυβέρνησης Καραμανλή για αγορά επιπλέον 15 ελικοπτέρων Super Puma ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ και κυρίως των φρεγατών FREMM που αναμένεται να αγγίξει τα 3 δισ. ευρώ.

«Να μειώσουμε τους εξοπλισμούς»

«Ένας από τους λόγους που η οικονομική κρίση χτύπησε την Ελλάδα είναι και η κούρσα των εξοπλισμών. Πρέπει να προστατεύει ο ένας τον άλλον και όχι να προστατευόμαστε ο ένας έναντι του άλλου. Αυτή η νοοτροπία είναι που δημιουργεί την αναγκαιότητα να εξοπλιζόμαστε συνέχεια και αυτή η νοοτροπία υπάρχει και στην Ελλάδα. Δεν θέλουμε άλλα υποβρύχια. Πρέπει να ξυπνήσουμε, γιατί κάποιες άλλες χώρες απολαμβάνουν τα προνόμια από τους δικούς μας εξοπλισμούς. Η κρίση είναι ευκαιρία», δηλώνει σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε, Εγκεμέν Μπαγίς.

«Πρέπει να προχωρήσουμε σε αμοιβαία μείωση και πιστεύω πως μπορούμε», τονίζει ο Εγκεμέν Μπαγίς.

Ημερίδα κινήσεων πολιτών για την ενσωμάτωση των αρχαιολογικών χώρων στη ζωή της πόλης μας

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα οργανώνουν κινήσεις πόλης, ανάμεσα τους αρκετές της περιοχής μας. Θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα ΟΤΟΕ, Σίνα 16 και Ακαδημίας τη Δευτέρα, 17 Μαίου 2010, 6.30 μμ. Το θέμα της είναι η ενσωμάτωση των αρχαιολογικών χώρων στη ζωή της πόλης μας και όπως είναι φανερό αυτό έχει ιδιέταιρο ενδιαφέρον για το 3ο διαμέρισμα και τις γειτονιές μας όπου υπάρχουν πάμπολλοι αρχαιολογικοί χώροι.

Διαβάστε από το blog της ημερίδας το δελτίο τύπου και το πρόγραμμα της συζήτησης.
polispace.wordpress.com


Δικαιώθηκε και νομικά η Ανοιχτή Πόλη ενάντια στις σπατάλες Κακλαμάνη στο Δήμο

http://anoihtipoli.gr/logo.png

3,5 εκατομμύρια ευρώ των δημοτών, θα έδινε ο Κακλαμάνης για να αυξήσει το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας "Διπλή Ανάπλαση ΑΕ". Πρόκειται για την εταιρία που έχει αναλάβει το έργο σε Βοτανικό και Λ. Αλεξάνδρας. Τα χρήματα αυτά προβλέπονταν να διοχετευθούν στην… ανακαίνιση των γραφείων και άλλες εσωτερικές δαπάνες της συγκεκριμένης εταιρείας και με κανένα τρόπο στην κατασκευή των γηπέδου ή άλλων δημόσιων υποδομών στο Βοτανικό.

Η δημοτική παράταξη "Ανοιχτή Πόλη" προσέφυγε κατά της απόφασης αυτής. Όμως η αυταρχική δημοτική αρχή Κακλαμάνη όχι μόνο δεν θεώρησε βάσιμες τις αντιρρήσεις της Ανοιχτής Πόλης (πράγμα αναμενόμενο), αλλά αμφισβήτησε ακόμα και το νόμιμο της δυνατότητας μιας δημοτικής παράταξης να κινηθεί νομικά κατά της απόφασης της δημοτικής αρχής!

Όμως η εκδίκαση στη δευτεροβάθμια ειδική επιτροπή της περιφέρειας Αττικής δικαίωσε την Ανοιχτή Πόλη σε όλα. Τόσο στο νόμιμο της προσφυγής της, όσο και στην υπόθεση των 3,5 εκατομμυρίων. Η αρμόδια επιτροπή ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της "Διπλής Ανάπλασης ΑΕ" κατά 3,5 εκατομμύρια ευρώ, αποδεχόμενη την ένσταση της Ανοιχτής Πόλης

Έτσι 3,5 εκατομμύρια ευρώ των δημοτών σώθηκαν από την τουλάχιστον ύποπτη μεταφορά τους στην εν λόγω Α.Ε.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης:

Φρένο στη σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ



Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Tρίτη 7μμ στη Σταδίου

Δίκτυο συνδικαλιστών ριζοσπαστικής Αριστεράς στηρίζει την πρωτοβουλία του συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα να διοργανώσει συγκέντρωση μνήμης για τους αδικοχαμένους εργαζόμενους της Marfin την Τρίτη 11 Μάη 2010 στις 19.00 έξω από το υποκατάστημα της Marfin στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία στην Βουλή και καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες σε μαζική συμμετοχή.

Kαλεί και η Πρωτοβουλία bloggers
«Όχι στο όνομα των αγώνων μας - Όχι στο όνομά μας»
Διαβάστε το κείμενο της
  • Διαβάστε ακόμα επιστολή εκπαιδευτικού από την Κάλυμνο:
"Το πένθος δεν ταιριάζει στους βρυκόλακες"

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της κυβέρνησης ελέω ΔΝΤ και ΕΕ

Τα πραξικοπήματα της κυβέρνησης, διαδέχονται το ένα το άλλο.
Δείτε τι έκαναν τα ΜΑΤ σε αυτή την ηλικιωμένη κυρία. [περισσότερα εδώ]
  • Τώρα περνάει και σε φάση κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος, αφού με επείγουσα τροπολογία της τελευταίας στιγμής, αφαιρεί από τη βουλή την αρμοδιότητα να κρίνει κάθε φορά την εφαρμογή μέτρων που σχετίζονται με το πακέτο δανειοδότησης από το ΔΝΤ και την ΕΕ και εκχωρεί εν λευκώ την αρμοδιότητα στον υπουργό οικονομικών με διατάγματα! Δηλαδή η βουλή απλώς θα ενημερώνεται! Άσχετα με την εμπιστοσύνη που έχει κανείς στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, αυτή η τροπολογία καταργεί επί το αυταρχικότερο, μια στοιχειώδη διαδικασία της αστικής δημοκρατίας και αποδεικνύει ότι το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και το Μητσοτακέικο, σκοπεύουν να προχωρήσουν σε νέα μέτρα, τόσο σκληρά που δεν εμπιστεύονται ούτε την κοινοβουλευτική τους πλειοψηφία!
Διαβάστε σχετικά


Πόσα κότερα έχει ο Βγενόπουλος;

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα μάθαμε κατά μια διαβολική σύμπτωση το απόγευμα της μεγάλης απεργίας 5 ΜΑΗ. Έχει τόσα κότερα, όσοι ήταν και οι νεκροί υπάλληλοι της Marfin. Και μας το έδειξε με τον αναίσχυντο και αλαζονικό τρόπο (φωτό) που ξέρει να μιλάει η εξουσία. Η Πραγματική εξουσία του πλούτου και όχι οι κλητήρες της που βρίσκονται στη Βουλή και τα υπουργεία.


Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο από το blog του Πιτσιρίκου και δείτε το video:


Ο Ανδρέας Βγενόπουλος επισκέπτεται το υποκατάστημα της Marfin Egnatia με τους τρεις νεκρούς. Προφανώς, έχει στο μυαλό του να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να καταγγείλει το σάπιο πολιτικό σύστημα. Η υποδοχή που του γίνεται του χαλάει τα σχέδια. Οι συγκεντρωμένοι τον αποκαλούν «αλήτη», «κλέφτη», «λαμόγιο», «δολοφόνο», «καριόλη», φωνάζουν «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός» και ξαφνικά κάποιος φωνάζει:

«Κάντε κότερα, ρε πούστη, κότερα». Τότε, ο Ανδρέας Βγενόπουλος χαμογελάει και του δείχνει τρία δάχτυλα (φωτό). Δηλαδή, έχει τρία κότερα. Από σατανική σύμπτωση, οι νεκροί υπάλληλοι είναι τρεις – όσα και τα κότερα. Όχι, μια γυναίκα ήταν έγκυος – ε, όλο και κάνα φουσκωτό θα έχει ο κ. Βγενόπουλος πάνω στα κότερά του, για να είναι ακριβής αριθμητικά ο συμβολισμός.

H συνέχεια του άρθρου εδώ....

Διαβάστε ακόμα σχετικά για το θέμα:

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Aνοιχτή Συζήτηση για το ΔΝΤ, τα μέτρα και τις αντιστάσεις

Αδιέξοδο και όχι μονόδρομος τα μέτρα

Γείτονες και γειτόνισσες, συζητάμε με τον οικονομολόγο Θόδωρο Παρασκευόπουλο για το ΔΝΤ, τα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης και που οδηγούν την κοινωνία μας. Σας καλούμε να έρθετε πέρα από κομματικές επιλογές και απόψεις, καθώς τα ζητήματα αυτά αφορούν πλέον τους πάντες με τρόπο εντελώς προσωπικό...

Παρασκευή 7 Μάη 7μμ
Ενημερωνόμαστε, συζητάμε και οργανώνουμε τους αγώνες μας!
ΑΘΗΝΑΙΟΥ 18, ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΟΥΣ, ΚΑΤΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ
(ΚΑΘΕΤΗ ΗΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ KONTA ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ)




Μεγαλείο και τραγωδία...

http://estb.msn.com/i/21/FCD0A366989D69248C71B263AD1524.jpg

Τι να πει κανείς για την χτεσινή συγκέντρωση... Πως να εκφράσει να συναισθήματα για το μεγαλείο της αντίστασης των εργαζομένων απέναντι σε αυτούς που λεηλάτησαν τη χώρα και τώρα μας στέλνουν το λογαριασμό; Απέναντι σε αυτούς που εκλέγονται από τον λαό για να υπηρετούν λίγους μήνες μετά, τυφλά τους τραπεζίτες, τους βιομήχανους και τους κάθε λογής χορτάτους. Και πως να εκφράσεις το συναίσθημα να καταπλακώνεται αυτός ο μεγαλειώδης αγώνας από σκοτεινές και ύποπτες πράξεις τυφλής βίας που βοηθάνε κυβέρνησης, ακροδεξιά και ΜΜΕ στην προσπάθεια τους να ακυρώσουν τους εργαζόμενους, όπως ακριβώς ήθελαν και πριν το τραγικό γεγονός. Και ακόμα χειρότερα όταν πρέπει να υποστείς τα κροκοδείλια δάκρυα των ΜΜΕ και του Βγενόπουλου, που το ίδιο πρωί εκβίαζε τους εργαζόμενους να είναι στην δουλειά τους, χωρίς το ίσιο το κτίριο να διαθέτει στοιχειώδεις προδιαγραφές ασφαλείας.

Για την ενημέρωση σας ακολουθήστε μερικούς σύνδεσμους.

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Όλοι και όλες αύριο στην απεργίααααααα.....

5 ΜΑΗ 2010
Προσυγκέντρωση στις 10:30 πμ στο Μουσείο

Το χρωστάμε πρώτα απ' όλα στα παιδιά μας

Ξανά από κρατική, δημόσια, η ΝΕΤ (έστω για λίγο)

theatrodromou.wordpress.com

Με μια υποδειγματική ενέργεια που θυμίζει τη νεανική εξέγερση του Δεκέμβρη, αδιόριστοι και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί επιχείρησαν να καταλάβουν το στούντιο της ΝΕΤ, για να σπάσουν “τον μονόλογο της υπ. Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου”, να γνωστοποιήσουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και τις συνέπειες για το δημόσιο σχολείο αν περάσουν τα μέτρα του Υπουργείου για το “νέο σχολείο”, αλλά και να καλέσουν στις απεργίες της 4ης και 5ης Μαϊου.

Αντιπαρερχόμαστε τις ξαναζεσταμένες από τον Δεκέμβρη γελοιότητες της Διοίκησης της ΕΡΤ περί “βίαιης εισβολής” -όσο κι αν είναι εξοργιστικό να σου καταλογίζουν βία, όταν μόλις σε έχουν χτυπήσει τα ΜΑΤ και μόλις σου έχουν τσακίσει (ειρηνικά…) το εισόδημα. Αυτό στο οποίο έχει νόημα να σταθούμε, είναι η δήθεν μεγαλοψυχία της Διοίκησης να “παραχωρήσει” μερικά λεπτά στους εκπαιδευτικούς για μια βιντεοσκοπημένη δήλωση, προκειμένου -λέει- να εκτονωθεί η ένταση. Δεν πρόκειται, βεβαίως, για γενναιοδωρία των κρατικών αξιωματούχων της ΕΡΤ, αλλά για μια ολιγόλεπτη ανάκτηση της τηλεόρασης υπό δημόσιο έλεγχο. Χάρη στην παρέμβαση των εκπαιδευτικών, η κρατική τηλεόραση ξανάγινε -έστω για λίγο- δημόσια, ανοιχτή στην κοινωνία, κοινή. Ας το θυμόμαστε κι ας φροντίσουμε να μην γίνει μακρινή ανάμνηση.

Kαι από mail: Μόλις γύρισα από την ΕΡΤ, όπου μετά από την έξοδο των αδιόριστών από το ραδιομέγαρο έγινε πορεία μέχρι την Πλατεία της Αγίας Παρασκευής από 1.000 περίπου άτομα. Η Συμμετοχή αυθόρμητη και μαχητική και ο κόσμος που παρακολουθούσε από τα αυτοκίνητα και τα πεζοδρόμια εγκάρδιος. Ένα τσαφ χρειάζεται ο κόσμος για να ξεκινήσει. Η αντίδραση θα έρθει και θα έχει μορφές που δεν γνωρίζουμε.

Τι είναι και πως δουλεύει το ΔΝΤ, σε αγαστή συνεργασία με κυβερνήσεις και δικατορίες

Αξίζει να διαβάσετε ένα συνολικό άρθρο για το ΔΝΤ, το οποίο στο τέλος περιλαμβάνει ακόμα και "οδηγίες" πως να παίρνετε τα μέτρα χωρίς αντιδράσεις!!!

Όλο το άρθρο εδώ

+

Δείτε επίσης μια σειρά από video για την οικονομική κατάρρευση της Αργεντινής.



Όλα τα video της σειράς εδώ
[1]-[2]-[3]-[4]-[5]-[6]-[7]-[8]-[9]-[10]-[11]-[12]

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Τα ευρωπαϊκά κινήματα στο πλευρό των Ελλήνων εργαζόμενων

Η Τετάρτη 5 Μάη δεν θα είναι μόνο ημέρα γενικής απεργίας στην Ελλάδα,
αλλά και διεθνής μέρα αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους Έλληνες
εργαζόμενους.

Ήδη συνδικάτα και κινήματα απ' όλον τον κόσμο καταδικάζουν τα βάρβαρα
αντεργατικά μέτρα που επιβάλλουν ΔΝΤ, ΕΕ και κυβέρνηση.
Όσο περνάει ο χρόνος και η κρίση του χρέους εξαπλώνεται σε Πορτογαλία
και Ισπανία, αποδεικνύεται αυτό που από την πρώτη στιγμή είχε τονιστεί
τόσο από το αντιπαγκοσμιοποιητικό κίνημα όσο και από προοδευτικούς
οικονομολόγους: Η Ελληνική κρίση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της
παγκόσμιας κρίσης υπερυσσώρευσης και της χρεοκοπίας του
νεοφιλελεύθερου χρηματιστικού καπιταλισμού. Η διεθνιστική αλληλεγγύης
και η συμπαράταξη των εργαζομένων στην Ευρώπη και τον κόσμο είναι πιο
αναγκαία από ποτέ.

Στις 5 Μάη καλούνται συγκεντρώσεις:
  • Βιέννη μπροστά στην Ελληνική πρεσβεία.
  • Μπιλμπάο μπροστά στο Ελληνικό προξενείο.
  • Λονδίνο μπροστά στην Ελληνική πρεσβεία.
  • Παρίσι μπροστά στην αντιπροσωπεία της ΕΕ.
  • Βερολίνο μπροστά στην Καγκελαρία.
  • Βουδαπέστη μπροστά στην Ελληνική πρεσβεία.
  • Βρυξέλλες μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Επίσης, με πρωτοβουλία διεθνών αλληλέγγυων, έχει ανοίξει στο Facebook
σελίδα με τίτλο: "Can't pay, Won't pay: Solidarity with the people of
Greece" (Δεν μπορώ να πληρώσω, δεν θα πληρώσω: Αλληλεγγύη με τον
Ελληνικό λαό). Ήδη στις πρώτες ώρες λειτουργίας της έχει δεχτεί
εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης απ' όλον τον κόσμο.

Στις 5 Μάη όλες-οι στους δρόμους-Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν!

Το Συντονιστικό Αθήνας του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ

48ωρη η ΑΔΕΔΥ, δρασεις ολη την εβδομαδα

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων της Κυβέρνησης και τη σύσκεψη των Ομοσπονδιών η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την μετατροπή της 24ωρης Απεργίας στις 5 ΜΑ

Από το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς (Ενημέρωση)

Οι κινηματικές μας υποχρεώσεις μέσα στην εβδομάδα, όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι τώρα, είναι οι εξής:
  1. Δευτέρα 3/5 6:30 περικύκλωση Υπουργείου Οικονομικών στο Σύνταγμα με πανώ, μικροφωνική και ντουντούκες από το Δίκτυο Συνδικαλιστών ΣΥΡΙΖΑ και από τη νεολαία. Επίσης ξεκινά η απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ με συγκέντρωση στις 12 στην πλατεία Καραϊσκάκη, που ίσως μετατραπεί σε διαρκείας.
  2. Τρίτη αρχίζει η 48ωρη της ΑΔΕΔΥ, απεργούν και Δάσκαλοι καθηγητές και θα έχουμε συλλαλητήρια των πρωτοβάθμιων σωματείων σε όλη τη χώρα καθώς και περικύκλωση από αυτά της Βουλής το απόγευμα. Κατάληψη συμβολικού πολιτικού στόχου από εμάς και τα πρωτοβάθμια.
  3. Τετάρτη έχουμε τη γενική απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Η συγκέντρωση των συνδικάτων είναι στις 12 στο πεδίο του Άρεως και των πρωτοβάθμιων σωματείων καθώς και του Δικτύου Συνδικαλιστών Σύριζα στις 10:30 στο Μουσείο.
  4. Σάββατο συλλαλητήρια των πρωτοβάθμιων σωματείων σε όλη τη χώρα
  5. νέα γενική πανελλαδική απεργία στις αρχές της άλλης εβδομάδας.
  6. όποια στιγμή ανακοινωθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα κάνουμε άμεση δυναμική κινητοποίηση μέσα σε λίγες ώρες

Καλή δύναμη σ’ όλους και όλες μας, καλούς αγώνες

http://el.toonpool.com/user/1260/files/raised_fist_280255.jpg

Δήλωση του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα για τα μέτρα

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προχωρά πανικόβλητη και δίχως καμία δημοκρατική νομιμοποίηση στην άνευ όρων παράδοση της ελληνικής κοινωνίας στις άγριες διαθέσεις του κεφαλαίου και των αγορών.

Παρουσιάζει ως μονόδρομο τη βύθιση της ελληνικής οικονομίας στην ύφεση, τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας, την κατάρρευση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, την απαξίωση του υλικού και ανθρώπινου παραγωγικού δυναμικού της χώρας.

Αυτές οι εγκληματικές επιλογές δεν αφορούν την επόμενη τριετία. Μας βυθίζουν σε ένα τούνελ σκοτεινό, που θα διαρκέσει τουλάχιστον για τις δύο επόμενες δεκαετίες. Γιατί αν, τελικώς, δεχτούμε αυτό το δρόμο, θα χρειαστούν πολλά χρόνια ώστε να αποκατασταθούν ακόμα και οι ελάχιστες, αλλά υπαρκτές σήμερα, παραγωγικές δυνατότητες της χώρας.

Αυτές οι επιλογές που η κυβέρνηση συνδιαμόρφωσε με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. , σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μονόδρομο για τη χώρα.

Υπάρχει εναλλακτικός δρόμος. Είναι ο δρόμος της αναθέρμανσης της οικονομίας, της παραγωγικής της ανασυγκρότησης, με μια ριζικά αντίστροφη αναδιανομή του εισοδήματος, ώστε το δημοσιονομικό έλλειμμα να καλυφθεί από πόρους που θα προέρχονται από τους έχοντες και κατέχοντες και όχι από τους χαμηλόμισθους και από τα φτωχά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας.

Με φορολογική δικαιοσύνη, με αύξηση της επιβάρυνσης των τραπεζών, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών που φοροαπαλλάσονται προκλητικά, με δραστική μείωση των εξοπλιστικών δαπανών.

Με στρατηγική διεθνοποίησης του ελληνικού προβλήματος χρέους, ώστε να βρεθούν διαδικασίες ρύθμισης του ύψους και των όρων του, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Με συμμαχίες με τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου και με τις κοινωνικές δυνάμεις όλης της Ευρώπης που αγωνίζονται για μια Ευρώπη των λαών και όχι των αγορών.

Αυτό το δρόμο καλούμε τον ελληνικό λαό να επιλέξει, μέσα από τη μόνη δημοκρατική διέξοδο για το τόπο: Από τη προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, ώστε μέσα από ένα δημοψήφισμα, ο λαός να επιλέξει ο ίδιος το δρόμο για το μέλλον του.

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Γεννημένος αργά σε έναν κόσμο ήδη παλιό...

Από mail φίλου, γείτονα και συντρόφου:

Συγκινητική διαδήλωση στη Γαλλία, οργανωμένη από το «Κόμμα της Αριστεράς» υπέρ των Ελλήνων.
Από το μπλογκ του Σαραντάκου. Άρθρο και βίντεο. http://sarantakos.wordpress.com/2010/05/01/gauche/

....Και ήταν και Πρωτομαγιά σήμερα.

(υποθέτω ότι όλοι τους θα πήγαν να διαδηλώσουν ειδικά γι αυτό, μετά το τέλος της μεγάλης πρωτομαγιάτικης –και κουραστικής- διαδήλωσης).


Γράφω «συγκινητική» γιατί προσωπικά μου γέννησε συναισθήματα ανάλογα εκείνων που ένοιωθα μικρός, επί Χούντας, όταν ακούγαμε κρυφά και με τις δέουσες προφυλάξεις, από τα ξένα ραδιόφωνα, για τις τότε διαδηλώσεις συμπαράστασης που οργάνωνε το κίνημα στις ευρωπαϊκές πόλεις.

Οι 50άρηδες+ καταλαβαίνουν τι εννοώ. Οι νεώτεροι και οι πιτσιρικάδες θα μάθουν σύντομα. Ήρθε ο καιρός να δομήσουν τη δική τους «Αντίσταση» . Έτσι κάναμε κι εμείς. Παραλάβαμε απ τη γενιά του Β΄Π.Π , τα σκατώσαμε όσο τα σκατώσαμε και τώρα παραδίδουμε τη σκυτάλη σ αυτούς.


Σημείωση:

Όταν δείτε το βίντεο και διαβάσετε το άρθρο του Σαραντάκου πιθανά η περιέργεια να σας κάνει να διαβάσετε και τα σχόλια των αναγνωστών. Μη δώσετε σημασία. Μερικά βρίθουν από το χαμερπές φαιό δηλητήριο της ηττοπάθειας και της διχόνοιας. Οι φασίστες, οι δωσίλογοι, οι χαφιέδες είναι κοινός τόπος σε όλες τις εποχές. Και το δηλητήριο τους πάντα την ίδια αηδιαστική γεύση έχει.


Στην Κατοχή: «Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας. Δε φταίνε οι Γερμανοί για τις εκτελέσεις, αυτοί τη δουλειά τους κάνουνε. Ας όψονται οι αντάρτες που μας παίρνουν στο λαιμό τους. Εμείς φταίμε που καλύπτουμε τους αντάρτες.»

Στη Χούντα: «Όποιος κοιτάει τη δουλειά του και την οικογένειά του δεν έχει να φοβάται τίποτα. Μην παρασύρεσαι από τους ψιθυριστές. Το καθεστώς έχει τα τανκς, την ΕΣΑ, τους χαφιέδες του -που ότι πεις θα το μάθουν- και την υποστήριξη των Αμερικάνων. Εσύ είσαι μόνος σου και έχεις μόνο την υποστήριξη των Ευρωπαίων αριστερών ψευτοδιανοουμένων και των Αμερικάνων χασικλήδων χίπηδων. Αν βρεθείς μπλεγμένος να δούμε τότε ποιος απ’ αυτούς θα έρθει να σε σώσει.»

Σήμερα: «Όλοι φταίμε και πρέπει να πληρώσουμε. Ας προσέχαμε πριν την πατήσουμε. Τώρα ειναι πλέον αργά. Οι αριστεροί δηλαδή τι θα έκαναν αν είχαν την εξουσία ?.»


Και η γλυκύτατη μου Αριστερά, όπως τώρα, τότε και πάντα, σαν τη θάλασσα, χαμένη μέσα στις αντιφάσεις της. Από τη μια να υψώνεται στον ουρανό με πράξεις και οράματα πάθους ηρωισμών και αυτοθυσίας και από την άλλη να χάνεται αυτοαναιρούμενη και αυτοκαταστροφική μέσα στο βάραθρο της «εσωκομματκής πάλης» των γελοίων αλληλοκατηγοριών και της κατ’ αλλήλων υποψίας. Κι όλα αυτά, για μια κουτσή καρέκλα, για ένα τρύπιο πουκάμισο.

Αλλά τι απομένει από τον έρωτα αν του αφαιρέσεις το πάθος ?

Τι θα ήταν η Μήδεια χωρίς να έχει σφάξει στο τέλος τα παιδιά της ?


Χαμογελώ τώρα καθώς σκέφτομαι ότι ακόμα και τώρα πολλοί σύντροφοι μου διαβάζοντας θα προσπαθούν να διακρίνουν μέσα από τις λέξεις «με ποιόν είμαι» ή τουλάχιστον «ποια πλευρά ωφελούν» αυτές τις γραμμές.

Συμπαθάτε με που τελείωσα πάλι χωρίς να αποφύγω την αναφορά στην Αριστερά. Δεν έχω το κουράγιο του Οδυσσέα να φύγω στο τέλος μακρυά απ τη θάλασσα. Εγώ ούτε καλά-καλά απ την Ιθάκη δεν τόλμησα να απομακρυνθώ.


ναστεκαλά

ΝΜ

Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Έφαγαν και μας στέλνουν τον λογαριασμό...

Δείτε παρακάτω συνοπτικά τα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να εξαγγείλει μέσα στο σαββατοκύριακο η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Είναι ανατριχιαστικό το πώς ξηλώνονται σε μια στιγμή κατακτήσεις και δικαιώματα ενός αιώνα.

Μισθολογικά – Εργασιακά

  • «Μαχαίρι» στον 13ο και ο 14ο μισθό στο Δημόσιο, ενώ εξετάζεται ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα θα ενσωματωθούν στους 12 μισθούς αλλά ως «μπόνους παραγωγικότητας» είτε να καταργηθεί εντελώς ο 14ος μισθός
  • Πάγωμα για 3 χρόνια στους μισθούς του Δημοσίου και ίσως και του ιδιωτικού τομέα
  • Περικοπή της τάξης του 15% σε όλα τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων
  • Περικοπή στις αποζημιώσεις που προβλέπονται σε περίπτωση απόλυσης στον ιδιωτικό τομέα
  • Κατάργηση της προσφυγής στη Διαιτησία του ΟΜΕΔ στις περιπτώσεις που οι εργοδότες δεν συμφωνούν στην υπογραφή ικανοποητικών αυξήσεων.
  • Απελευθέρωση του ορίου απολύσεων

Ασφαλιστικό

  • Περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης τόσο για τους συνταξιούχους του δημοσίου τομέα, οδό και για αυτούς του ιδιωτικού
  • Περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων
  • Εισφορά 5-10% στις συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ
  • Πλαφόν 2.000 ευρώ στις συντάξεις
  • Επιτάχυνση της εξίσωσης των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο
  • Φορολογικό
  • Αύξηση του ΦΠΑ από το 21% που είναι μετά την άυξηση του Ιανουαρίου, στο 23% ή ακόμη και στο 25%
  • Μεταφορά εμπορευμάτων από τη φορολόγηση χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ στον υψηλό
  • Αυξήσεις στους έμμεσους φόρους σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα

Δημοσιονομικά

  • Κατάργηση θέσεων σε οργανισμούς που καταργούνται ή συγχωνεύονται
  • Μη ανανέωση των συμβάσεων των 87.000 συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και έργου στον δημόσιο τομέα, πέραν των απόλυτα απαραίτητων
  • Επιπλέον περικοπή των λειτουργικών εξόδων του Δημοσίου
  • Αναστολή της επιπλέον χρηματοδότησης του 1 δις. ευρώ που έχει εξαγγελθεί για την παιδεία
  • Κατάργηση της β' δόσης του επιδόματος αλληλεγγύης (που ανέμεναν να πάρουν 2,5 εκατ. πολίτες
  • Μειώσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ
  • Μείωση κατά 50% του τέλους για την ΕΡΤ

Στο τραπέζι του διαλόγου έχει φέρει επίσης η τρόικα των επιθεωρητών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων, της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων αλλά και της απελευθέρωσης του ωραρίου των καταστημάτων. Αναλυτικά εδώ.