καμπάνια ενάντια στην επισφάλεια και στην ανεργία

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Απεργία 11 Μάρτη: Κανένας στη δουλειά, κανένας στο σπίτι ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στους δρόμους!

Διαβάστε:
  • Ανακοίνωση κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για την απεργία

Μέσα στο περιβάλλον της τριπλής επιτήρησης (Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε με τη στήριξη του ΛΑΟΣ στη Βουλή ένα πακέτο μέτρων που οδηγεί στην τελική εξόντωση όλων των εργαζόμενων χωρίς καμία εξαίρεση. Τα κυβερνητικά μέτρα θίγουν βάναυσα όχι μόνο τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, αλλά όλους τους εργαζόμενους Διαβάστε τη συνέχεια....

  • Ψήφισμα αλληλεγγύης προς τους Έλληνες εργαζόμενους από τη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων. Διαβάστε ΕΔΩ
  • Ειδικό κάλλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ 3ου διαμερίσματος προς τους γείτονες και γειτόνισσες μικροεπαγγελματίες μαγαζάτορες.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες επαγγελματίες - μαγαζάτορες

Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται σήμερα σε σας που δουλεύοντας όλη μέρα προσπαθείτε να επιβιώσετε σε συνθήκες δύσκολες και άνισες.
Ξέρουμε ότι η εφαρμογή των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης εκτός από τη μείωση των μισθών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και με την αύξηση του ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων, θα σημάνει νέα ακρίβεια και ανεργία. Δηλαδή το κλείσιμο χιλιάδων μικροεπιχειρήσεων. Η απώλειά του 14ου μισθού θα είναι μεγάλο χτύπημα, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τη μικροεπιχείρηση. Γιατί χωρίς καταναλωτές, δεν υπάρχουν μαγαζιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις μικρές επιχειρήσεις. Πρώτον γιατί η μικρή επιχείρηση είναι κύτταρο μιας υγιούς οικονομίας και κοινωνίας. Αλλά και για τον απλούστατο λόγο ότι οι ιδιοκτήτες τους πολλές φορές είναι βιοπαλαιστές που έχουν χαμηλότερες απολαβές ακόμα και από ένα μισθωτό. Το κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων δεν θα σημάνει τίποτα άλλο εκτός από αύξηση της ανεργίας και μείωση των φορολογικών εσόδων. Αλλά και οι πρώην μαγαζάτορες - μικροί επιχειρηματίες δύσκολα θα μπορέσουν να ενταχθούν ξανά ως υπάλληλοι πλέον στην αγορά εργασίας.

Γιατί εφαρμόζουν όμως οικονομικά μέτρα που και οι ίδιοι γνωρίζουν τα καταστροφικά τους αποτελέσματα; Η απάντηση είναι απλή και ανατριχιαστική:
Αν δεν δημιουργηθεί ένας στρατός εξαθλιωμένων ανέργων οικογενειαρχών με ανελαστικές υποχρεώσεις, πως θα λειτουργήσουν τα μεγάλα εμπορικά κέντρα τα οποία με την ενίσχυση των κυβερνήσεων έρχονται να ισοπεδώσουν και να αντικαταστήσουν το μικρό μαγαζί με το εμπορικό-κέντρο εργοστάσιο των μεγάλων πολυεθνικών αλυσίδων; Που θα βρουν πελάτες και εργαζόμενους που θα τους πληρώνουν ψίχουλα για να έχουν τα υπέρογκα κέρδη που προσδοκούν; Τέτοιες (ανθρωπο)θυσίες θέλουν «οι αγορές», ως άλλος Μινώταυρος, για να ευχαριστηθούν και να μας δανείσουν!

Τα μέτρα αυτά ΔΕΝ πρέπει να εφαρμοστούν.
Την κρίση δημιούργησαν αυτοί με τα κερδοσκοπικά τους παιχνίδια. Τζογάροντας τα λεφτά των ταμείων και δίνοντας στις τράπεζες τα δις που τώρα θέλουν να δανειστούν από τους ευρωτραπεζίτες-τοκογλύφους με υπέρογκα επιτόκια. Πουλώντας σήμερα τους έλληνες εργαζόμενους και μικροεπαγγελματίες, ακριβώς σαν να τους έχασαν στα χαρτιά! Γιατί δεν θέλουν να πάρουν τα χρήματα από αυτούς που πραγματικά τα έχουν μαζέψει τα χρόνια της ανάπτυξης.

Μην κλείνετε τα μάτια στην πραγματικότητα, μη δίνετε βάση στην προπαγάνδα των καναλιών. Αυτά τα μέτρα δεν είναι μονόδρομος και αφορούν και εσάς προσωπικά.

Κανένας στη δουλειά, κανένας στο μαγαζί, κανένας στο σπίτι. Όλοι και όλες στο δρόμο.
Ολοι στην απεργία της Πέμπτης 11 Μαρτίου

ΣΥΡΙΖΑ 3ου Διαμερίσματος