καμπάνια ενάντια στην επισφάλεια και στην ανεργία

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Aνακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης 3ου διαμερίσματος για το λόφο Δεξαμενής

http://anoihtipoli.gr/logo.png
3ου διαμερίσματος
anoihtipoli@gmail.com
Στη γειτονιά μας, στη Δεξαμενή Άνω Πετραλώνων δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες ένα ζήτημα σχετικά με την χρήση του ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ που υπάρχει εκεί.

Ο Δήμος μέσω του ΟΝΑ, με μια από τις γνωστές του πρόχειρες και ασχεδίαστες κινήσεις παραχώρησε τον χώρο για αρκετές από τις απογευματινές ώρες σε καθημερινή βάση σε αθλητικό σύλλογο της περιοχής μας για μαθήματα τένις. Η ξαφνική αυτή κίνηση θορύβησε τους κατοίκους της περιοχής και αθλούμενους στο γηπεδάκι, καθώς κινδύνευαν να μείνουν κλειδωμένοι έξω από τον δημόσιο και κοινόχρηστο χώρο που απολάμβαναν μέχρι σήμερα.

Ο Δήμος όχι μόνο έχει αποδειχτεί ανίκανος ή αδιάφορος στην δημιουργία νέων χώρων άθλησης, αλλά επιπλέον δεν διαχειρίζεται σωστά και δημοκρατικά αυτούς του λίγους που έχει. Έτσι με την ξαφνική του απόφαση και χωρίς καμία διαβούλευση με τους κατοίκους, κατάφερε να στρέψει τις κατανοητές ανάγκες ενός συλλόγου για χώρους άθλησης, ενάντια στις ανάγκες και το δικαίωμα άλλων δημοτών, να χαίρονται ισότιμα και αυτοί το χώρο.

Ο Δήμος όμως έχει και επιπλέον ευθύνες γιατί, πέραν της χρήσης του γηπέδου, έχει αφήσει τον λόφο της δεξαμενής στην τύχη του χωρίς φροντίδα, φωτισμό ακόμα και χωρίς νερό, εδώ και χρόνια παρά τα συνεχή παράπονα των κατοίκων και παρά ότι το θέμα έχει μπει τουλάχιστον τέσσερις φορές στο διαμερισματικό συμβούλιο. Και ξαφνικά αντί να αναλάβει τις συνολικές ευθύνες του παραχωρεί τον χώρο και μάλιστα με υποχρέωση του συλλόγου να συντηρήσει το γηπεδάκι με δικά του έξοδα!

Ο Δήμος είναι εντέλει, ο μόνος πραγματικός ένοχος ,για την ένταση που έχει δημιουργηθεί και που κινδυνεύει να φέρει αντιμέτωπους γείτονες Πετραλωνίτες μεταξύ τους, που στην πραγματικότητα θέλουν ακριβώς το ίδιο πράγμα: Κοινόχρηστους χώρους άθλησης.

Η Ανοιχτή Πόλη 3ου διαμερίσματος καλεί τον Δήμο και τον ΟΝΑ να αναλάβουν τις ευθύνες τους! Τόσο για την ανακατασκευή, την προστασία, τη συντήρηση και φροντίδα του λόφου και του γηπέδου, όσο και για να πετύχει τις συνεννοήσεις αυτές που θα εξασφαλίσουν την ισορροπημένη χρήση του γηπέδου από όλους.