καμπάνια ενάντια στην επισφάλεια και στην ανεργία

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Κερδοσκόποι ...αυτοί οι "άγνωστοι"

Ποιοι είναι τελικά αυτοί οι ξένοι κερδοσκόποι που έχουν βάλει στο μάτι τη χώρα μας; Όλο τους ακούμε, όλο μας τρομοκρατούν αναφέροντας τους, αλλά σχεδόν ποτέ δεν ακούμε ποιοι ακριβώς είναι. Γιατί άραγε; Ίσως δεν είναι και τόσο απλό να μάθεις τα ονόματα τους. Ίσως όμως και να μην συμφέρει να τα μάθεις.

Μια αποκάλυψη της εφημερίδας Καθημερινή ίσως μας βοηθήσει να καταλάβουμε πόσο "ξένοι" είναι και γιατί η ταυτότητα τους παραμένει κρυφή...

Να λοιπόν που στο μπλοκ της κερδοσκοπίας που στοιχημάτιζε για κέρδος στην χρεοκοπία της χώρας οδηγώντας την ταυτόχρονα προς τα εκεί, ήταν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ο πρόεδρος του, Άγγελος Φιλιππίδης.

Λίγες μέρες αφού στοιχημάτισε στην χρεοκοπία της χώρας ο κ. Φιλιππίδης 11/9/09 τιμώμενος από τα φιλαράκια του της τότε κυβέρνησης, εγκαινιάζει το ανακαινισμένο κεντρικό κατάστημα.

Ήδη από το καλοκαίρι το Τ.Τ. είχε επενδύσει ή πιο σωστά στοιχηματίσει στη χρεοκοπία της χώρας αποκομίζοντας τελικά μέσα σε τέσσερις μήνες κέρδος 35 εκ. ευρώ! Για τους μη γνώστες να πούμε ότι όσοι περισσότεροι "στοιχηματίζουν" στη χρεοκοπία, τόσο οδηγούν την κατάσταση προς τα εκεί μειώνοντας την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας και εκτινάσσοντας τα επιτόκια δανεισμού. Μάλιστα σε ομιλία του ο Φιλιππίδης ονόμασε την επένδυση-στοίχημα "κοινωνικό ρόλο" του Τ.Τ.!

Η σημερινή νέα διοίκηση του Τ.Τ. επιβεβαίωσε τη συναλλαγή η οποία σημειωτέων έγινε με τη μεσολάβηση της τραπεζικής μαφίας της Goldma Sachs!

Διαβάστε και σε άρθρο του Ριζοσπάστη με τον τίτλο: "Πατρίς - θρησκεία - τοκογλυφία!" για το πόσο "ξένοι" είναι οι κερδοσκόποι που σήμερα ζητάνε το αίμα των εργαζομένων για να δανείσουν με το αζημίωτο..

Πίσω από τον χαμογελαστό κλόουν του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που μας καλεί (τι ειρωνεία) να αποταμιεύσουμε κρύβεται ο κανιβαλισμός του κερδοσκόπου.