καμπάνια ενάντια στην επισφάλεια και στην ανεργία

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Αδιανόητο ρατσιστικό ξέσπασμα εν ώρα παρέλασης!

Φασιστική εκτροπή, καμπάνα απειλής για τη δημοκρατία αποτελεί το απίστευτο γεγονός που αποκάλυψε ευτυχώς η εφημερίδα Ελευθεροτυπία και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αγγελίδης. [Διαβάστε το άρθρο]


Στη διάρκεια της παρέλασης της 25 Μαρτίου στην Αθήνα, άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Λιμενικού και σε σημείο που τελείωνε η παρέλαση, φώναξαν ακραία ρατσιστικά σύνθημα. Τόσο ακραία μάλιστα που δεν τα βάζει ο νους του ανθρώπου. Δεν χρειάζεται να είσαι καν αντιρατσιστής για να καταλάβεις ότι το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται μέσα στα σώματα που κατά τα άλλα είναι επιφορτισμένα με τη δημόσια τάξη.

Η δυστυχώς ένοπλη αληταρία, φώναξε και μάλιστα μετά από άτομο που έδινε το παράγγελμα τα εξής:
«Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ», «Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό», «Τους λένε "Σκοπιανούς", τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματ' απ' αυτούς».

Δεν θέλει και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι με την ατιμωρησία της αστυνομικής αυθερεσίας και βίας τώρα πία σε όλα τα σώματα του κ. Χρυσοχοϊδη έχουν ριζώσει και μάλιστα στην πιο άθλια εκδοχή τους οι ρατσιστικές απόψεις που ανοιχτά προπαγανδίζει το ΛΑΟΣ και η Χρυσή αυγή, τις οποίες άλλοτε καθαρά και άλλοτε συγκαλυμμένα αναπαράγουν οι τηλεαστέρες των ΜΜΕ και στις οποίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ενδίδουν στα πλαίσια του λαϊκισμού τους.

Οι συγκεκριμένοι "λεβέντες" του λιμενικού φυσικά κώλωσαν να τα φωνάξουν αυτά μπροστα στους επισήμους γιατί εκτός από φασίστες είναι και θρασύδειλοι και φυλάνε τα νότα τους, καθώς θέλουν να συνεχίσουν να παίρνουν τους μισθούς τους από τον ελληνικό λαό.

Δείτε και video:



Όπως είναι φανερό σε εποχή κρίσης το σύστημα βγάζει τις εφεδρείες του. Ρατσισμός, φασισμός και εθνικισμός, είναι τα απαραίτητα όπλα για τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων και τη δηλητηρίαση της κοινωνίας, που είναι καλύτερο να αλληλοσπαράζετε και να αναζητά τον εχθρό στους γειτονικούς λαούς και τους μετανάστες παρά να στραφεί κατά των υπουργών και των τραπεζιτών.

Έτσι γίνεται και κατανοητή η τελευταία δήλωση Μητσοτάκη, ότι η συγκυρία του θυμίζει την περίοδο πριν τη χούντα σε συνδυασμό με το ότι το μόνο που φοβάται είναι η κοινωνική αναταραχή. Κάτι ξέρει αυτός από τρόπους για να αποφύγεις το δεύτερο επιδεικνύοντας την απειλή του πρώτου.

Και ρωτάμε. Θα τιμωρηθεί κανείς από το λιμενικό για αυτό που έγινε, ή θα έχουμε στην καλύτερη άλλη μια ΕΔΕ, όπου ο θύτης θα ψάχνει να βρει ποιος το έκανε;