καμπάνια ενάντια στην επισφάλεια και στην ανεργία

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

3ο Διαμέρισμα: Διάλογος χωρίς συνομιλητές!

"Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, μιάμιση το μεσημέρι κοσκινίζει" λένε στο χωριό μου το Θησείο.

Έτσι κάνει λοιπόν και ο κύρος Στάθης, ο πρόεδρος του διαμερισματικού συμβουλίου του 3ου διαμερίσματος. Καλεί τους πολίτες σε διάλογο εργάσιμη μέρα στις 1:30 το μεσημέρι! Πιο εύσχημος τρόπος για να κάνεις διάλογο χωρίς συνομιλητές ομολογουμένως δεν υπάρχει.

Το θέμα του διαλόγου είναι το γνωστό της ελεγχόμενης στάθμευσης στο θησείο. Ήδη τρεις κινητοποιήσεις έχουν γίνει και ήδη οι μισές πινακίδες έχουν αφαιρεθεί ή βαφτεί από τους κατοίκους που διαμαρτύρονται για το μέτρο και τον τρόπο εφαρμογής του.

Και απ' ότι φαίνεται μετά από όλα αυτά ο κ. Στάθης θέλει τόσο πολύ να μιλήσει με τους κατοίκους που δεν μπορεί να κρατηθεί 4-5 ώρες ακόμα να απογεματιάσει. Έτσι καλεί σε διάλογο την εργάσιμη Μ. Τρίτη στις 1:30 το μεσημέρι στα γραφεία του διαμερίσματος. Τώρα το ποιοι μπορούν να παραστούν μια τέτοια ώρα, είναι μια μικρή δευτερεύουσα λεπτομέρεια. Η πρόθεση για διάλογο μετράει και όχι το αν θα υπάρχουν συνομιλητές. Φαίνεται ότι κάποιοι έχουν την άποψη ότι οι κάτοικοι που αντιδρούν είναι αργόσχολοι, ή εισοδηματίες. ή άνεργοι, ή συνταξιούχοι, ή γενικά τη 1:30 μεσημεριανή γυρνοβολάνε άπραγοι και ψάχνουν κάτι για να περάσει η ώρα τους, οπότε ένας διάλογος στο διαμέρισμα θα ήταν ότι καλύτερο.

Χωρίς αστεία, είναι ντροπή και προσβολή. Είναι πιο έντιμο να πει κανείς ότι δεν κάνει διάλογο, παρά να ειρωνεύεται με αυτόν τον τρόπο τους εργαζόμενους ανθρώπους, ή να τους εξαναγκάζει να παρατήσουν τις δουλειές τους για να κάνουν τα καπρίτσια του κ. Στάθη.
Όπως και να έχει ο κ. Στάθης και η δημοτική αρχή Κακλαμάνη ήδη πήραν την απάντηση τους στο δρόμο και θα την πάρουν και στο διαμέρισμα και ξανά στο δρόμο. Ας μην έχουν καμία αμφιβολία.

Διαβάστε:
H "πρόσκληση" σε διάλογο